Cum a pierdut bugetul Capitalei 39 milioane € anul acesta și cine sunt vinovațiiConsiliul General al Municipiului Bucureşti a fost convocat joi, 29 noiembrie, pentru a vota asupra primei rectificări bugetare a Primăriei din acest an. Încasările municipalităţii în 2012 au fost cu 39 de milioane de euro mai mici decât estimările iniţiale. De vină este colectarea deficitară a impozitelor pe venit, dar și Guvernul, care nu a virat banii pentru Național Arena. 

Veniturile municipalitatii sunt considerabil mai mici decat estimarea de la inceputul anului, lucru care s-a intamplat si in 2011
Veniturile municipalităţii sunt considerabil mai mici decât estimarea de la începutul anului, lucru care s-a întâmplat şi în 2011

La întocmirea bugetului s-a estimat că municipalitatea va încasa în 2012 venituri de 3,9 miliarde de lei, însă s-a constat că acestea vor fi mai mici, la sfârşit de an, cu 178 de milioane de lei faţă de estimările iniţiale.

Printre motivele invocate pentru veniturile mici, sunt amintite următoarele: Guvernul nu a virat în bugetul Primăriei banii pentru lucările la National Arena, sumele încasate din impozitul pe venit sunt reduse, nu s-au putut vinde cabinetele medicale, nu s-au încasat amenzile date de Poliţia Locală şi nu s-au recuperat de la proprietari banii pentru reparaţia clădirilor încadrate ca risc seismic

"Veniturile proprii ale bugetului local continuă tendinţele de a scădea [...] manifestate şi pe parcursul anului 2011, în condiţiile în care sunt permanent erodate de efectele inflaţiei şi ale creşterii reale a preţurilor bunurilor şi serviciilor generate în primul rând de creşterea preţului combustibilului şi purtătorilor de energie. Cu toată preocuparea de a exploata sursele de venituri aprobate pentru Municipiul este necesară schimbarea drastică a politicii de venituri ", explică reprezentanţii Primăriei Capitalei în raportul întocmit pentru rectificarea bugetară.

Bugetul instituţiilor finanţate integral sau parţial din venituri proprii şi subvenţii va fi rectificat la venituri cu 61,4 milioane de lei, iar la cheltuieli cu 61,6 milioane de lei. Subvenţiile acordate RATB şi RADET au rămas neschimbate. ALPAB (Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement) a primit 50 milioane de lei în plus în urma rectificării, Administraţia Străzilor a rămas cu bugetul neschimbat, iar Administraţia Spitalelor a "pierdut" 14,3 milioane de lei. 

Dintre instituţiile finanţate de la bugetul local, cea mai mare pierdere o va suferi chiar Primăria Municipiului Bucureşti. Faţă de bugetul aprobat la începutul anului, primăria va rămâne fără 220 de milioane lei.

Centrul Cultural "Palatele Brancovenesti" este una din cele mai avantajate instituţii de cultură şi artă în urma rectificării. Centrul administreaza Palatele Brancovenesti de la Mogosoaia şi Potlogi ar primi o suplimentare cu 10,8 milioane de lei a bugetului pe anul în curs.

Proiectul propus de Primarul General Sorin Oprescu având în vedere raportul de specialitate al Direcţiei Generale Economice, urmează să fie supus votului Consilierilor Generali ai Municipiului Bucureşti, alături de alte 9 proiecte aflate pe ordinea de zi a şedinţei din data de 29 noiembrie. Consilierii vor putea impune anumite modificări asupra rectificării bugetare, dacă doresc acest lucru.

Etichete: bugetul primariei municipiului bucuresti institutii, Consiliul General al Municipiului Bucureşti, primarul general sorin oprescu buget, promo, rectificare bugetara primaria municipiului bucuresti

0/5 COMENTARII
Gigel
28 Nov 15:02
+0
VOTURI
-0
Oprescule! Nu-ti mai bate joc de banii nostrii! Nu ne intereseaza pomenile pe care le face USL prin tine in Bucuresti si in tara! Pe noi ne doare ca trebuie sa platim intretinere uriasa pentru ca nu esti in stare sa eficientizezi distributia radetului!!!
Menumorut
28 Nov 14:42
+0
VOTURI
-0
Se stie ca Oprescu este psd-ist sub acoperire, dar ceea ce se intampla acum e prea de tot! Mi se pare incredibil cum acest primar este un pilon de sustinere pentru guvernul Ponta, batandu-si joc de banii bucurestenilor!
Andrei Marcu
28 Nov 14:38
+0
VOTURI
-0
Nu pot sa cred ca in momentul in care infrastructura radet este la pamant, primarul taie bani de la investitii. Acesta este motivul pentru care exista pierderi in sistemul de distributie si cetatenii trebuie sa plateasca sume din ce in ce mai mari. Vorbim de jaf aici!
Pescarul
28 Nov 14:33
+0
VOTURI
-0
Unul din motivele pentru care are loc aceasta rectificare este finantarea echipei Oltchim de catre Primaria Capitalei, pentru a-l ajuta pe Ponta in scandalul de la combinatul chimic.
Maverick777
28 Nov 14:28
+0
VOTURI
-0
Oprescu acopera gafele lui Ponta! Dupa ce guvernul nu a transferat banii aferenti pentru arena nationala, vad ca tot noi cetatenii trebuie sa suportam acest cost. Mai mult decat asta, exista lipsuri in bugetele radet si ratb ...

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE