Rectorul Hyperion, despre profesorul acuzat de crimă: Nu avea prieteni, era excesiv de criticDan Păcurariu, profesorul universitar reţinut marţi pentru că ar fi ucis-o pe fosta sa iubită, Mihaela Fulga, în urmă cu 18 ani, este unul dintre cele mai vechi cadre didactice de la Universitatea Hyperion. Tatăl său a fost decanul facultăţii şi o somitate în filologie. Fiul, Dan Păcurariu, nu şi-a făcut prieteni în universitate, din contră. Recent, Păcurariu a fost sancţionat pentru comportament neadecvat în prezenţa studenţilor. 

Rectorul Hyperion, despre profesorul acuzat de crima: Nu avea prieteni, era excesiv de critic (Foto Adevarul)
Rectorul Hyperion, despre profesorul acuzat de crimă: Nu avea prieteni, era excesiv de critic (Foto Adevarul)

„Nu avea prieteni. Din cauza aceasta a şi rămas aici. Cinstit vorbind, eu nu prea îl cred în stare să se integreze în alt colectiv decât acesta. Iar colectivul de aici îl susţinea pentru că avem nevoie de oameni cu operă ştiinţifică puternică. Asta ne dă numele, până la urmă. Domn'le, strângem din dinţi, ăsta este, are teancul de lucrări, e bun, punctaj, renume. Din cauza felului său excesiv de critic nu s-ar fi putut integra în altă parte şi de asta a rămas aici", a declarat profesorul universitar doctor Sever Spânulescu, rectorul Universităţii Hyperion, citat de Adevărul.

CITEŞTE ŞI Cadru universitar din București, reținut pentru o crimă comisă acum 18 ani

Procurorii criminaliști l-au reținut marți pe Dan Păcurariu, cadru universitar, în vârstă de 55 de ani, pentru o crimă comisă în 1998.

"În noaptea de 26 — 27 iunie 1998, în timp ce se afla în locuința victimei Mihaela Fulga, în vârstă de 30 de ani, situată în București, sector 3, inculpatul a agresat-o pe aceasta, aplicându-i mai multe lovituri cu un corp dur, cu o intensitate deosebită, cauzându-i în această modalitate leziuni grave (multiple fracturi la nivelul capului), care i-au determinat decesul — victima a fost descoperită, în stare de putrefacție, în seara zilei de 29 iunie 1998", se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul București remis marți B365.ro.

Potrivit anchetatorilor, agresiunea a fost comisă în contextul degradării relației dintre cei doi, ca urmare a manifestărilor excesive de gelozie ale inculpatului, acesta devenind extrem de posesiv.

Profesorul o urmărea pe victimă la locurile de muncă, pe stradă, o aștepta perioade lungi de timp pe holul blocului, o suna în mod frecvent cu scopul de a verifica unde este și la ce oră ajunge acasă etc.

Omorul a fost disimulat în jaf, mai precizează anchetatorii.

În prezent, Dan Păcurariu este profesor la Facultatea de Arte a Universităţii Hyperion.

Spânulescu a lucrat la Hyperion în perioada în care s-ar fi petrecut crima şi îl cunoaşte de atunci pe profesorul acuzat. Surse din cadrul Universităţii Hyperion spun chiar că, anul acesta, profesorul a fost sancţionat ca urmare a unei solicitări formulată în acest sens chiar de directorul departamentului universitar în cadrul căruia activa. Motivul sancţiunii este că Păcurariu ar fi avut un comportament inadecvat în raport cu studenţii, mai exact ar fi fumat de faţă cu aceştia. S-a cerut penalizarea profesorului, iar cererea a fost aprobată de conducerea universităţii.

Profesorii şi colegii spun că nu au auzit de această poveste până acum şi că nu au existat zvonuri privind o relaţie între profesorul Păcurariu şi o studentă. La fel, toţi spun că nu au auzit despre moartea femeii cu care, în final, recunosc că Păcurariu a avut o relaţia asumată. „Eu lucrez la Hyperion de 20 de ani şi l-am găsit aici când m-am angajat", spune casiera facultăţii, citată de Adevărul. „Este un băiat extraordinar, fiul unei somităţi academice. Nu cred nimic din ceea ce se spune şi nici voi n-ar trebui să credeţi", a spus femeia care era colegă cu Păcurariu în perioada în care s-ar fi petrecut crima.

Etichete: crimă, Dan Păcurariu, hyperion, mihaela fulga, profesor retinut, sever spanulescu

0/1 COMENTARII
Marius
09 Mar 20:54
+0
VOTURI
-0
Vrei sa câstigi bani în timpul liber? Nimic mai simplu: vino în echipa noastra, studiaza cele 12 lectii
pe care ti le oferim gratis si vei avea instrumentele necesare … SPOR LA TREABA SI LA BANI!!!!
NU îti oferim bani, ci posibilitatea de a munci 2-3 ore pe zi în timpul tau liber, acasa, pentru a câstica bani!
Cautam urgent colaboratori part-time pentru activitati de promovarea electronica a cartilor.
Acest proiect vizeaza si piata americana a cartilor electronice. Oferim contract de comision.
Îti trebuie doar un calculator cu conexiune Internet, cunostinte minime de utilizare PC,
perseverenta si rabdare. Poti câstiga între 100 si 285 EURO înca din prima luna,
sau 25000 EURO înca din primul an. Începe chiar acum trimitand mesajul “Detalii PROIECT”
la una dintre adresele de e-mail: proiect.online_2016@yahoo.com

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE