Rectorul Universităţii din Bucureşti, Mircea Dumitru, propus ministru al EducaţieiPremierul Dacian Cioloş a anunţat marţi că rectorul Universităţii din Bucureşti, Mircea Dumitru, este noua propunere pentru Ministerul Educaţiei.

Mircea Dumitru
Mircea Dumitru

"I-am cerut să se concentreze pe continuarea unor proiecte începute de ministrul Curaj dar cu insistenţă mai mare pe învăţământul preuniversitar", a declarat Cioloş la Guvern.

Cioloş a anunţat marţi într-o conferinţă de presă propunerile pe care le va trimite miercuri preşedintelui Klaus Iohannis.

Astfel, prof. univ. dr. Mircea Dumitru este propus pentru portofoliul de ministru al Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, managerul Petru Sorin Buşe este propus pentru portofoliul de ministru al Transporturilor, iar diplomatul Maria Ligor este propusă pentru portofoliul de ministru Delegat pentru Relaţiile cu Românii de Pretutindeni.

Portofoliul Comunicaţiilor şi pentru Societatea Informaţională va fi preluat interimar de Şeful Cancelariei Primului-Ministrului, Dragoş Tudorache.

CITEŞTE ŞI Premierul Dacian Cioloş a DEMIS patru miniştri

CINE ESTE MIRCEA DUMITRU

Este membru corespondent al Academiei Romane si profesor la Departamentul de Filosofie Teoretica al Facultatii de Filosofie din cadrul Universitatii din Bucuresti. A fost decan al Facultatii de Filosofie intre 2000-2008 si prorector al Universitatii din Bucuresti in perioada 2008-2011, potrivit hotnews.ro.

Specialist in logica filosofica, filosofia limbajului, metafizica modalitatilor, epistemologie, filosofia mintii si a constiintei, Mircea Dumitru a obtinut titlul de doctor in filosofie la Universitatea Tulane din New Orleans in mai 1998, iar doua luni mai tarziu a finalizat un al doilea doctorat, la Universitatea din Bucuresti, se arata in comunicat. A fost profesor invitat la Universitatea "Jean Moulin" Lyon 3, New York University, Universitatea din Helsinki, City University of New York.

A primit premiul "Mircea Florian" al Academiei Romane (2001) si Ordinul Bernardo O'Higgins, in grad de Mare Ofiter, conferit de Presedintele Republicii Chile (2005). In septembrie 2011, Mircea Dumitru a fost ales presedinte al Societatii Europene de Filosofie Analitica (ESAP), iar din 2014 este membru corespondent al Academiei Romane.

Este autor, co-autor sau editor al mai multor volume de studii: On Modal Incompleteness (1998), Modalitate si incompletitudine. Logica modala ca logica de ordin superior (2001), Explorari logico-filosofice (2004), Cuvinte, teorii si lucruri. Quine in perspectiva (2009). Mircea Dumitru este editor al volumului Metaphysics, Meaning, and Modality. Themes from Kit Fine, in curs de aparitie la Oxford University Press. Impreuna cu Mircea Flonta, a tradus doua dintre operele lui L. Wittgenstein, Tractatus Logico-Philosophicus si Cercetari filozofice.

In 1985 a absolvit Facultatea de Istorie-Filosofie a Universitatii din Bucuresti.

Din 2004 este profesor universitar la Facultatea de Filosofie, Departamentul de Filosofie Teoretica si Logica a Universitatii din Bucuresti. In 1993-1994 a fost Fulbright Junior Scholar la Tulane University, dupa care a fost Teaching Assistant la Department of Philosophy a aceleiasi universitati.

Etichete: dacian ciolos, demiteri guvern cioloş, ministrul Educaţiei, mircea dumitru, rector universitate bucureşti

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE