Redeschiderea Transfăgărăşanului, AMÂNATĂ. DE CE a luat CNAIR această decizieCompania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anunţă că, din cauza furtunilor care se anunţă în judeţul Sibiu în perioada următoare, s-a decis amânarea redeschiderii traficului pe DN 7 C - Transfăgărăşan. Circulaţia la altitudini mari, pe durata furtunilor, este extrem de periculoasă, fiind posibile căderi de pietre de pe versanţi.

Redeschiderea Transfagarasanului, AMANATA. DE CE a luat CNAIR aceasta decizie
Redeschiderea Transfăgărăşanului, AMÂNATĂ. DE CE a luat CNAIR această decizie

"Având în vedere avertizarea meteorologică emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie care anunţă cod portocaliu de ploi abundente pentru mai multe judeţe, printre care şi judeţul Sibiu pe raza căruia este DN 7C, CNAIR a decis, pentru siguranţa participanţilor la trafic, că circulaţia rutieră pe Transfăgărăşan, între Piscul Negru şi Bâlea Cascadă (km 104+000 – km 130+800), rămâne închisă pentru toate categoriile de autovehicule", a anunţat CNAIR.

Potrivit Companiei, "fenomenele meteorologice manifestate prin instabilitate atmosferică şi ploi abundente reprezintă un real pericol pentru partcipanţii la trafic, mai ales la mare altitudine, cum este cazul Transfăgărăşanului". În zonă, mai ales în condiţii de furtună sunt posibile căderi de pietre.

CNAIR anunţă că va deschide acest sector de drum după îmbunătăţirea condiţiilor meteorologice şi verificarea stării drumului, astfel încât să fie îndeplinite condiţiile de siguranţă pentru cei care aleg acest traseu.

Drumul Naţional 7C – Transfăgărăşan, pe sectorul de drum cuprins între kilometrul 104 (Piscu Negru – jud. Argeş) şi kilometrul 130,8 (Bâlea Cascadă – jud. Sibiu), a fost închis în 28 octombrie 2017 şi ar fi trebuit redeschis la 1 iulie.

Etichete: deschidere transfagarasan, redeschidere transfagarasan, transfagarasan

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE