Reexaminarea Legii privind darea în plată a fost amânată. Băncile, acuzate de tergiversarea decizieiReexaminarea Legii privind darea în plată a fost amânată. Deputatul PNL Daniel Zamfir a spus că această decizie a fost luată din cauza unor tergiversări pe care le-ar încerca băncile.

Proiectul legii darii in plata a fost adoptat de plen cu modificari
Proiectul legii dării în plată a fost adoptat de plen cu modificări

"Ştiţi, formele astea de tergiversare pe care băncile le încearcă, cum că n-au avut timp să studieze amendamentele, asta face parte dintr-un război tactic pe care băncile îl încearcă, din nefericire, îl încearcă pe spinarea oamenilor. După cum aţi văzut, au încercat cu presiuni asupra parlamentarilor (...)Acum n-au avut timp să studieze amendamentele, ca atare, mai amână cu o săptămână. Vreau să vă spun că oamenii ăştia nu înţeleg că tot războiul acesta pe care îl duc ei, îl duc pe spinarea oamenilor şi în defavoarea lor", a declarat Daniel Zamfir, iniţiator al legii care a fost retrimisă Parlamentului spre reexaminare ţi urma să intre marţi în dezbaterea comisiilor de resort din Senat.

Deputatul PNL a mai spus că tentativele instituţiilor bancare sunt inutile şi că "în niciun caz, sub nicio formă, principiul legii, acela care este unul corect, de împărţire a riscului între client şi bancă, la acest principiu nu se modifică", scrie Mediafax. 

Comisia de buget a Senatului a luat, marţi, în discuţie Legea dării în plată, dar, la solicitarea reprezentanţilor băncilor au decis să amâne cu o săptămână dezbaterile. Reprezentanţii băncilor au motivat că nu au avut suficient timp la dispoziţie să studieze amendamentele.

Forma trimisă la promulgare de Parlament a fost criticată şi de guvernatorul BNR Mugur Isărescu care declara, la începutul lunii ianuarie, că senatorii şi deputaţii trebuie să aibă în vedere, la reexaminarea legii dării în plată, recomandările primite, inclusiv de la Banca Central Europeană, astfel încât legea să îi protejeze pe cei care au credite pentru locuinţe şi nu alte persoane.

Etichete: amânare, legea darii in plata, Senat

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE