REFERAT DNA. Cum a fost plătit un concert al lui Goran Bregovic în campania Olguţei VasilescuProcurorii DNA susţin în referatul cu propunerea de arestare preventivă a primarului Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, că în anul 2012 a fost organizat un concert susţinut de Goran Bregovic, plătit din banii unei fime interesate să obţină contracte cu Primăria Craiova.

„În 2012 în susţinerea candidaturii lui Vasilescu Lia Olguţa la Primăria Craiova s-a organizat un concert susţinut de artistul Goran Bregovic, iar costurile concertului şi cheltuielile de deplasare ale artistului au fost achitate la cererea lui Vasilescu Lia Olguţa de un reprezentant al unei societăţi comerciale, în baza interesului pe care acesta îl avea pentru contracte cu Primăria Craiova", arată procurorii DNA în referatul cu propunerea de arestare preventivă a edilului, scrie Mediafax.

Procurorii susţin că reprezentanţii mai multor firme i-ar fi acordat sprijin financiar deoarece au avut în vedere influenţa pe care o putea exercita la nivel central şi local, în raport cu diverse contracte cu primăria.

Totodată, DNA arată că că în primăvara anului 2014, Lia Olguţa Vasilescu ar fi cerut reprezentantului unei firme care avea contract cu primăria "să efectueze o sponsorizare pentru reabilitarea unor faţade de imobile din centrul Craiovei, împreună cu Radu Preda, iar sponsorizarea să fie realizată prin intermediul Asociaţiei Pro Craiova. Sponsorizarea a fost efectuată de firmă în primăvara lui 2014 în cuantum de aproximativ 54.000 de lei", susţin procurorii în referat.

Lia Olguţa Vasilescu ar fi cerut firmei „să efectueze o sponsorizare pentru reabilitarea unor faţade de imobile din centrul Craiovei, întrucât în luna mai 2014 urma să aibă loc în mun. Craiova Festivalul Shakespeare. s-a încheiat între firmă şi Asociaţia Pro Craiova contractul de sponsorizare pentru execuţie lucrări în valoare de 74.000 lei. Aceasta a beneficiat în mod direct de avantaje nepatrimoniale constând în atragerea de capital electoral", arată DNA în documentul citat.

Primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, a fost reţinută de procurorii DNA, fiind acuzată că şi-a folosit influenţa ca vicepreşedinte al PSD Dolj pentru a obţine sponsorizări de la oameni de afaceri pentru campania electorală din 2012 pentru alegerea primarului municipiului Craiova şi că a primit apoi mită în calitate de primar.

Etichete: DNA, Lia Olguța Vasilescu, Lia Olguta Vasilescu retinuta

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h