Regele Mihai nu va participa la funeraliile Reginei AnaRegele Mihai I nu va fi prezent, cel mai probabil, în România la funeraliile Reginei Ana, care i-a fost consoartă timp de 68 de ani, întrucât starea de sănătate a Majestăţii Sale este una precară. Anunţul a fost făcut de avocatul Familiei Regale a României, notează romaniatv.net.

Regele Mihai nu va participa la funeraliile Reginei Ana
Regele Mihai nu va participa la funeraliile Reginei Ana

Majestatea Sa Regina Ana a României a încetat din viață luni, 1 august 2016, la ora 13.45, la Spitalul din Morges, în Elveția. La căpătâiul Reginei au stat, până în ultima clipă, Altețele Lor Regale Principesa Moștenitoare Margareta și Principele Radu, Principesa Elena, Principesa Sofia și Principesa Maria. Majestatea Sa Regele Mihai a venit la spital, alături de Regină, în fiecare zi din ultima săptămână. Cu o zi înainte, Regina Ana a primit ultimele sacramente de la părintele titular al Parohiei Catolice din orașul Morges, a anunţat Familia Regală.

În prezentarea programului funeraliilor regale nu se fac precizări despre o eventuală prezenţă a Regelui Mihai I la ceremoniile ce vor începe pe 9 august, odată cu sosirea în România a trupului neînsufleţit al Reginei Ana, şi se vor încheia pe 13 august, cu înmormântarea propriu-zisă.

CITEŞTE ŞI Alina Gorghiu propune ca un bulevard sau o piaţetă din Bucureşti să poarte numele Reginei Ana

Ultimele informaţii oficiale despre starea de sănătate a Regelui Mihai I au venit la începutul lunii iulie, chiar de la Principele Radu. Acesta afirma atunci că "lucrurile sunt așa cum oricine și le poate imagina" şi că starea de sănătate a regelui "nu poate să meargă spre mai bine". "Partea bună a lucrurilor este că nu există niciun motiv de îngrijorare imediată, în sensul că organismul funcționează, dar la fiecare săptămână și lună care trece este din ce în ce mai fragil și din ce în ce mai în nevoia de a fi ajutat", spunea atunci principele Radu. "Nu este foarte mult de spus, este doar o foarte tristă scădere a puterilor, fără să fie în mod special ceva îngrijorător acum", adăuga Principele Radu.

Diagnosticat cu carcinom epidermoid metastazant și leucemie cronică, regele Mihai a fost externat în martie dintr-o clinică din Lausanne, într-o stare generală stabilă, necesitând tratamentul și recuperare de lungă durată și atentă supraveghere.

Etichete: inmormantare regina ana, regele Mihai, regina ana, regina ana a murit

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h