Regele parcurilor din Bucureşti, numit secretar de stat la Mediu



Radu Popa ALPAB
Radu Popa ALPAB

Premierul Victor Ponta l-a numit pe şeful Administraţiei Lacuri Parcuri şi Agrement Bucureşti (ALPAB), Radu Popa, în funcţia de secretar de stat al Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM). Popa ar urma să administreze credite bugetare de 824 de milioane lei  şi credite de angajament de 1,5 miliarde de lei, notează evz.ro.

AFM gestionează programe de mediu ca "Rabla", "Casa Verde", "Piste pentru biciclişti" şi "Programul privind creşterea producţiei de energie din surse regenerabile".

Achiziţii de lux şi contracte ilegale, încheiate de Radu Popa

Ca director al ALPAB s-a făcut remarcat prin licitaţiile costisitoare şi prin contracte considerate ilegale de Curtea de Conturi (CCR) şi de către Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice (ANRMAP).

În 2010, inspectorii CCR au cerut chiar suspendarea din funcţie a lui Radu Popa, în urma nereguli sesizate în contractele încheiate sub semnătura acestuia. Curtea a constatat că, sub semnătura şefului ALPAB, s-a schimbat destinaţia a 3.570.000 de lei, 2.977.000 de lei s-au cheltuit pentru achiziţionarea a 10 ceasuri stradale placate cu aur de 24 de karate, încheindu-se un proces verbal de custodie fictiv.

"ALPAB a achiziţionat servicii de dezinsecţie şi dezinfecţie pentru ştrandurile Dâmboviţa, Berceni şi pentru băile Giuleşti şi Griviţa, precum şi servicii igenizare pentru propriul sediu prin trei contracte împărţite sub pragul de 15.000 euro, pentru a nu fi utilizate procedurile de cerere de ofertă sau licitaţie publică", se precizează într-un raport ANRMAP.

ALPAB a mai încheiat contracte pline de ilegalităţi privind furnizarea a 75 de hidrobiciclete şi a 100 de bărci, potrivit CCR. Ultima achiziţie avizată de directorul parcurilor - 16 chioşcuri pagodă cu o suprafaţă de doi metri pătraţi, fiecare, pentru care s-a plătit nu mai puţin de 600.000 de euro.

Etichete: achiziţii, Administraţia Fondului pentru Mediu, ALPAB, contract, ilegal, lux, Radu Popa

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE