Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare intră în falimentTribunalul Mehedinţi a decis, joi, intrarea Regiei Autonome pentru Activităţi Nucleare (RAAN) în faliment şi a desemnat lichidator judiciar provizoriu Euro Insol SPRL, casa de insolvenţă condusă de Remus Borza, actual administrator judiciar al Hidroelectrica.

Regia Autonoma pentru Activitati Nucleare intra
Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare intră

"Eu nu am cerut şi nici nu mi s-a propus, eu am aflat din presă că lichidator judiciar a fost desemnată Euro Insol SPRL. Şi nici nu ştiu cine m-a propus. O să discut luni cu acţionarul majoritar, Ministerul Energiei. Primul impuls este să refuz, nu vreau să am pe conştiinţă falimentul RAAN şi destinele oamenilor de acolo. Am termen legal zece zile să accept sau să refuz mandatul. Recunosc, acum doi ani mi-am arătat interesul, dar pentru reorganizarea regiei, când ar mai fi avut o şansă de salvare. Însă la acel moment acţionarul a preferat pe altcineva. Este o întreprindere strategică cu risc, nu o poţi da pe mâna oricui să o taie la fier vechi, decuplarea instalaţiilor de acolo nu se poate face de orice nepriceput. Cert este că Euro Insol nu s-a asociat niciodată cu falimentul, noi salvăm companiile, nu le îngropăm", a afirmat Borza pentru Mediafax. 

RAAN a produs apă grea necesară producţiei de electricitate în reactoarele nucleare ale centralei de la Cernavodă, operată de compania de stat Nuclearelectrica, dar şi energie termică pentru reţeaua centralizată de termoficare a municipiului Drobeta-Turnu Severin.

RAAN se afla în insolvenţă din septembrie 2013, administrator judiciar fiind casa de insolvenţă Tudor& Asociatii. Pe lista creditorilor întocmită de administratorul judiciar al companiei la momentul declanşării procedurii de insolvenţă se aflau peste 300 de societăţi comerciale, dar şi instituţii publice şi administraţii locale şi bănci care au avut relaţii contractuale cu regia. La momentul intrării în insolvenţă RAAN avea datorii de 1,2 miliarde de lei.

Etichete: faliment, Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE