Regia de Drumuri din Constanța nu poate asigura deszăpezirea. ANAF i-a blocat conturileRegia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri Constanţa nu poate cunpăra materialele necesare deszăpezirii drumurilor, deoarece are conturile blocate în urma unei datorii de peste 20 milioane de lei către ANAF.

Regia de Drumuri din Constanta nu poate asigura deszapezirea. ANAF i-a blocat conturile
Regia de Drumuri din Constanța nu poate asigura deszăpezirea. ANAF i-a blocat conturile
Foto: ziuanews.ro

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Constanţa, Cristinel Dragomir, a declarat, vineri, că au fost anunţate autorităţile centrale despre situaţia existentă, premierul Dacian Cioloş dispunând ca ministrul de Interne să se ocupe personal pentru găsirea unei soluţii.

'Noi avem drumurile în administrare la Regia Judeţeană de Drumuri, avem aprobat planul de deszăpezire, avem aprobate sumele necesare, avem contract cu regia, dar regia are conturile indisponibile, blocate de către ANAF pentru o datorie ca urmare a neplăţii TVA-ului şi a impozitului pe profit, plus penalităţile aferente, total 20.375.700 lei. Fiind în această situaţie şi fiind iminentă sosirea sezonului rece, am informat Ministerul de Interne, ISU, Ministerul de Finanţe şi premierul de situaţia creată. Singura soluţie pe care noi am identificat-o este ca aceste cheltuieli pentru materiale să fie făcute de către Consiliul Judeţean, pentru că sunt unele materiale pe care nu ţi le dă nimeni pe datorie, de exemplu motorina care trebuie plătită în avans, urmând ca la deconturile pe care le vom face cu regia ulterior, după ce reuşim să deblocăm conturile, să se scadă această sumă din valoarea contractului. Premierul a dispus ca Ministerul de Interne, domnul ministru să se ocupe personal de această problemă', a afirmat Dragomir, la finalul unei şedinţe a CJ Constanţa, conform economica.net.

Potrivit acestuia, ministrul de Interne a dat asigurări că 'se ştie problema' şi că se va căuta o soluţie.

Etichete: ANAF, conturi, deszăpezire

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h