Regina Ana va fi înmormântată pe 13 august la Curtea de Argeş. Va fi zi de DOLIU NAŢIONALPregătirile pentru înmormântarea Reginei Ana, care va avea loc pe 13 august, sunt în plină desfăşurare la Curtea de Argeş, acolo unde se află Catedrala Episcopală şi Regală, la care se mai lucrează încă şi care va fi inaugurată în aceeaşi zi.

Regina Ana va fi inmormantata pe 13 august la Curtea de Arges
Regina Ana va fi înmormântată pe 13 august la Curtea de Argeş

Regina Ana, în vârstă de 92 de ani, a murit, luni, la 13.45, la Spitalul din Morges, în Elveția. Corpul neînsuflețit va fi depus la Peleș și apoi regina va fi înmormântată în Catedrala Arhiepiscopală de la Curtea de Argeș.

Programul oficial al funeraliilor va fi prezentat public marți.

Avocatul Casei regale a spus că, având în vedere starea foarte proastă de sănătate, "aproape de comă", a reginei, decesul acesteia era un eveniment de așteptat.

Executivul condus de Dacian Cioloş intenţionează să declare ziua de 13 august - ziua în care va fi înmormântată Regina Ana, ca zi de doliu naţional.

''Nu ştiu dacă avem timp să luăm decizia în şedinţa de miercuri, 3 august, dar acest lucru se poate stabili şi la următoarea şedinţă de Guvern'', au declarat surse din Guvern.

Etichete: inmormantare regina ana, regina ana, regina ana a murit

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h