Regiuni de gheaţă lichidă pe suprafaţa Pluto, descoperite de NASANASA a anunțat, oficial, că primele imagini color ale învelişului de ceaţă din atmosfera planetei pitice Pluto, surprinse săptămâna trecută de misiunea New Horizons, dezvăluie că acesta are o culoare albastră. Totodată, agenția a descoperit regiuni de gheață lichidă pe suprafața Pluto.

Regiuni de gheata lichida pe suprafata Pluto, descoperite de NASA
Regiuni de gheaţă lichidă pe suprafaţa Pluto, descoperite de NASA
Foto: e-politic.ro

Cine s-ar fi aşteptat la un cer albastru în Centura Kuiper? Este splendid", a declarat Alan Stern, investigator principal al misiunii New Horizons.

Particulele propriu-zise de ceaţă sunt probabil gri sau roşii, însă modul în care acestea dispersează lumină albastră a captat atenţia echipei de cercetători ai misiunii New Horizons, se arată în anunţul făcut joi de NASA.

„Acea nuanţă izbitoare de albastru ne oferă informaţii despre dimensiunea şi compoziţia particulelor de ceaţă", explică omul de ştiinţă Carly Howett, potrivit stiripesurse.ro.

Totodată, NASA precizează că sonda spaţială New Horizons a detectat numeroase regiuni mici şi expuse de apă îngheţată pe Pluto.

Descoperirea a fost făcută cu ajutorul informaţiilor colectate de un aparat de cartografiere aflat pe această misiune, denumit Ralph.

„Întinderi vaste de pe Pluto nu prezintă expuneri de apă îngheţată pentru că sunt camuflate, aparent, de alte gheţuri mai volatile de pe cea mai mare parte a planetei", explică omul de ştiinţă Jason Cook.

„Înţelegerea motivului pentru care apa apare exact în acele locuri şi nu în altele reprezintă o provocare pe care o aprofundăm", mai spune omul de ştiinţă, potrivit sursei citate.

La sfârșitul lunii septembrie, NASA a anunțat o altă descoperire de proproții. NASA a anunțat că a găsit "cele mai solide dovezi" de până acum privind existența apei în stare lichidă pe MARTE. Există astfel posibilitatea să existe și viață pe Planeta Roșie. Reprezentanții NASA au anunțat că vor trimite oameni pentru a face noi cercetări. 

Etichete: descoperiri nasa, Marte, nasa, Pluto

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE