Remus Truică și Prințul Paul află astăzi dacă rămân în arest la domiciliuZi importantă pentru inculpații din dosarul retrocedării fermei Băneasa. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie judecă vineri contestaţia DNA la decizia instanţei prin care Remus Truică a fost plasat în arest la domiciliu, în dosarul privind retrocedarea ilegală a Fermei Băneasa. La sediul ÎCCJ sunt aşteptaţi şi ceilalţi inculpaţi din acest dosar, Dan Andronic, avocatul Robert Roşu, Marius Marcovici şi Lucian Mateescu.

Remus Truica afla astazi unde petrece Craciunul
Remus Truică află astăzi unde petrece Crăciunul

UPDATE: Remus Truică, Dan Andronic și prințul Paul au ajuns la Înalta Curte de Casație și Justiție, care judecă contestația DNA, dar și a inculpaților privind măsurile preventive dispuse de instanța inferioară în dosarul privind retrocedarea ilegală a Fermei Băneasa.

La sosire la Instanța Supremă, prințul Paul a declarat că are încredere în justiția din România, iar Remus Truică a spus că are emoții în legătură cu o eventuală decizie de arestare preventivă.

 

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie judecă vineri contestaţia DNA la decizia instanţei prin care Remus Truică a fost plasat în arest la domiciliu, în dosarul privind retrocedarea ilegală a Fermei Băneasa. Într-un proces separat, ÎCCJ va judeca şi contestaţia DNA la decizia instanţei din Braşov de a-l plasa în arest la domiciliu pe prinţul Paul.

Pe 11 decembrie, Curtea de Apel Braşov a respins cererea DNA de arestare preventivă a inculpaţilor din acest dosar, judecătorii stabilind ca Remus Truică şi Robert Roşu să stea în arest la domiciliu, iar Dan Andronic, Marius Marcovici şi Lucian Mateescu să fie cercetaţi sub control judiciar.

Ulterior, pe 12 decembrie, Curtea de Apel Braşov a respins şi cererea DNA de arestare preventivă a prinţului Paul, acesta primind şi el arest la domiciliu.

Potrivit DNA, Remus Truică este acuzat de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de influenţă, spălare de bani, dare de mită şi complicitate la abuz în serviciu, iar Dan Andronic de constituire de grup infracţional organizat şi complicitate la trafic de influenţă.

De asemenea, prinţul Paul a fost pus sub acuzare pentru cumpărare de influenţă, spălare de bani şi complicitate la abuz în serviciu.

Procurorii susţin că, începând cu noiembrie 2006, Remus Truică, avocatul Robert Roşu şi alte persoane au constituit un grup infracţional care a avut ca scop dobândirea întregii averi revendicate nelegal de prinţul Paul. Ulterior, la acest grup au aderat Dan Andronic, Marius Marcovici şi Lucian Mateescu.

Sursa: realitatea.net

Etichete: arest la domiciliu, contestaţie, DNA, Înalta curte de Casaţie şi Justiţie, printul paul, remus truica

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE