Remus Truică află sâmbătă dacă va fi arestat preventiv. Pronunţarea, amânată pentru mâine UPDATEUPDATE Magistraţii de la Curtea de Apel Braşov au judecat, vineri, cererea procurorilor DNA de arestare preventivă a lui Remus Truică în dosarul retrocedării ilegale a 47 de hectare de pădure din Snagov, însă au amânat pronunţarea pentru sâmbătă.

Remus Truica nu va fi arestat preventiv
Remus Truică nu va fi arestat preventiv
Foto: wowbiz.ro

UPDATE Magistraţii Curţii de Apel Braşov au judecat, vineri, timp de aproape patru ore, cererea procurorilor DNA privind arestarea preventivă a lui Remus Truică, dar au decis să amâne pronunţarea pentru sâmbătă, la ora 13.00, potrivit news.ro. Până atunci, Remus Truică rămâne în arest la domiciliu.

Anuntul a venit dupa ce procurorii au decis sa extinda ancheta in cazul retrocedarilor ilegale de padure, in care este implicat si Paul al Romaniei. Lui si lui Remus Truica li se aduc acuzatii suplimentare, iar valoarea pagubei in dosar a crescut la aproape 10 milioane de euro. Concret este vorba despre retrocedarea Fermei Baneasa, procurorii avand suspiciuni in legatura cu retrocedarea nelegala a unei suprafete de 47 hectare de padure situata in localitatea Snagov.

Procurorii DNA Brasov au anuntat joi, intr-un comunicat de presa, ca "in referatul de propunere a inlocuirii masurii procurorilor s-a retinut faptul ca, de la momentul la care s-a dispus ultima prelungire a masurii arestului la domiciliu, respectiv data de 02 februarie 2016, au fost administrate o serie de probe care au condus organul de urmarire penala la constatarea existentei si a altor infractiuni fata de cele sus mentionate, care au fost retinute in sarcina inculpatului. Ca urmare a acestui fapt, la data de 02 martie 2016 s-a dispus punerea in miscare a actiunii penale fata de inculpatul Truica Remus pentru savarsirea infractiunilor de: complicitate la abuz in serviciu daca functionarul a obtinut pentru altul un folos necuvenit cu consecinte deosebit de grave si spalare a banilor".

In aceasta ancheta, procurorii au dispus punerea in miscare a actiunii penale fata de Remus Truica, pentru complicitate la abuz in serviciu si spalare a banilor si, fata de Paul al Romaniei pentru complicitate la abuz in serviciu. Directorul tehnic al Directiei Silvice Ilfov, Theodor Chiriac a fost retinut, iar primarul de atunci din Snagov, Musat Apostol si prefectul judetului Ilfov, Nicolae Jecu, se afla sub controlul judiciar.

Etichete: arest preventiv, remus truica

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE