Renovarea Patinoarului Mihail Flmaropol, aprobată de consilierii generaliPrimăria Municipiului București va cere Guvernului trecerea patinoarului Mihail Flamaropol în administrarea Consiliului General al Municipiului București, pentru a îl reclădi la un standare moderne de calitate. Proiectul a fost aprobat de aleșii locali în ședința Consiliului General al Municipiului București, care a avut loc sâmbătă.

Primaria Capitalei vrea sa renoveze Patinoarul Mihai Flamaropol (Foto: infoinsider.ro)
Primăria Capitalei vrea să renoveze Patinoarul Mihai Flamaropol (Foto: infoinsider.ro)

În expunerea de motive semnată de Primarul General Sorin Oprescu se vorbește despre starea jalnică în care se află acum patinoarul din Parcul Național, clădirea aflându-se într-o stare avansată de degradare, cu instalații foarte vechi și costuri mari de întreținere. În acest context, municipalitatea propune ca arena de hochei și terenul aferent acesteia să treacă din administrarea Guvernului în administrarea Primăriei Capitalei, ca mai apoi patinoarul să fie demolat și reconstruit la un standard superior de calitate, "la standardele secolului XXI".

Patinoarul Mihail Flamaropol are, împreună cu terenul aferent, o suprafață totală de 26.350 de metri pătrați. Arena a fost construită în anul 1958 ca patinoar descoperit, iar în anul 1972 s-a realizat acoperirea și artificializarea acestuia. Presa a semnalat starea deplorabilă în care se află patinoarul de ani de zile, cel mai recent în toamna anului trecut.  

"Debutul lucrării sperăm să fie în trimestrul I din 2014, cu finalizare în trimestrul I din 2016", declara, primarul Sorin Oprescu la mijlocul lunii aprilie.

Pentru modernizarea Patinoarului artificial Flamaropol, Primăria alocă în 2013, conform proiectului de Buget, doar 5 milioane de lei, din totalul necesar de 90 de milioane lei. Patinoarul Mihai Flamaropol va fi construit pe un teren în suprafaţă totală de 27.000 mp, va avea 6.000 locuri pentru public, la interior, şi 100 locuri VIP dispuse în 10 loje a câte 10 locuri, parcare amenajată, iar pe acoperiş se va amenaja un parc în pantă. 

Intenția Municipalității de a reabilita Patinoarul Mihail Flamaropol a fost anunțată încă de acum doi ani. 

Etichete: Parcul Naţional, patinoar bucuresti, Sectorul 2

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE