Replică a primului avion din lume, expus în weekend pe aerodromul ClinceniSâmbătă se împlinesc 110 ani de la primul zbor din istoria omenirii cu un aparat mai greu decât aerul, care s-a ridicat de la sol prin mijloace proprii. Aparatul de zbor, denumit „Liliacul”, a fost realizat de Traian Vuia, iar primul zbor a fost efectuat în Franţa, la Montesson. Replica la scară a acestui avion, realizată de Asociaţia pentru Propaganda şi Istoria Aviaţiei ARPIA – Filiala Craiova, va fi expusă, alături de aeronave ale Aeroclubului României, în parcul static amenajat la aerodromul Clinceni. 

Replica a primului avion din lume, expus in weekend pe aerodromul Clinceni (Foto playtech.ro)
Replică a primului avion din lume, expus în weekend pe aerodromul Clinceni (Foto playtech.ro)

Cu această ocazie, vor debuta şi antrenamentele pentru sezonul de zbor 2016 ale membrilor formaţiei de înaltă acrobaţie aeriană a Aeroclubului României „Hawks of Romania". În plus, zboruri şi salturi de antrenament vor fi efectuate şi de către sportivii loturilor judeţene de planorism şi paraşutism.

În cadrul evenimentului va fi organizată, de asemenea, o tombolă, în urma căreia trei dintre pasionaţii de aviaţie prezenţi vor beneficia de câte un zbor de prezentare cu avioane ultrauşoare, informează Ministerul tTansporturilor într-un comunicat remis la redacţie. 

Cu această ocazie, ministrul Transporturilor, Dan Costescu, va participa, sâmbătă, 19 martie 2016, începând cu ora 11.00, la Ziua Porţilor Deschise a Aeroclubului Teritorial „Aurel Vlaicu" Bucureşti - Aerodrom Clinceni.

Etichete: Aerodromul Clinceni, primul avio, replica primul avion, sambata 19 martie 2016, traian vuia

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE