Reprezentant OLAF în România: O persoană acuzată de conflict de interese ar trebui demisăUn demnitar care este acuzat de conflict de interese ar trebui demis, este de părere reprezentantul Oficiului European de Luptă Antifraudă (OLAF), Thomas Steiger. El a mai spus miercuri, la București, că o astfel de măsură nu ar trebui interpretată ca fiind o măsură disciplinară, ci că este important să se facă acest lucru în mod transparent, iar persoana vizată să îşi asume consecinţele. 

Reprezentant OLAF in Romania: Cine este acuzat de conflict de interese ar trebui demis
Reprezentant OLAF în România: Cine este acuzat de conflict de interese ar trebui demis

Thomas Steiger a declarat miercuri, la Bucureşti, că una dintre problemele foarte importante şi foarte greu de dovedit este conflictul de interese, iar astfel de suspiciuni ar trebui să apară atunci când se contată creşterea bruscă a averii, când o persoană refuză să fie mutată pe o altă funcţie sau atunci când are o relaţie neobişnuită cu unul dintre licitatori.

Întrebat dacă o persoană care este acuzată de conflict de interese ar trebui să demisioneze, oficialul OLAF a răspuns că este important ca orice situaţie care ar putea fi conflict de interese să fie dezvăluită şi orice persoană acuzată de acest lucru ar trebui să ţină cont de percepţia publică şi de faptul că relaţia în care se află ar putea provoca probleme.

"O astfel de situaţie ar trebui să te facă să nu mai exerciţi acele atribuţii. Dacă există o situaţie care poate fi percepută că influenţează negativ o anumită procedură, atunci persoana respectivă ar trebui demisă", a spus Thomas Steiger.

Premierul Victor Ponta este acuzat de DNA de conflict de interese după ce l-a numit pe Dan Șova ministru al Trasporturilor.

El a adăugat că o astfel de măsură nu ar trebui interpretată ca fiind o măsură disciplinară, ci că este important să se facă acest lucru în mod transparent, iar persoana vizată să îşi asume consecinţele.

Thomas Steiger a făcut aceste declaraţii în cadrul conferinței de deschidere a proiectului "Achizițiile publice din România - îmbunătățirea legislației pentru o mai bună protecție a intereselor financiare ale UE", organizată, miercuri, de Freedom House Romania, scrie mediafax.ro, citată de stiripesurse.ro. 

 

Etichete: conflict de interese, OLAF, Thomas Steiger

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h