Reputatul oenolog, academicianul Valeriu Cotea, A MURIT după ce s-a înecat cu o felie de portocalăAcademicianul Valeriu Cotea, președinte de onoare al Secției de Științe Agricole și Silvice, oenolog cu o impresionantă carieră științifică națională și internațională, dezvoltată de-a lungul a 60 de ani de activitate, a decedat joi dimineața, la aproape o săptămână după ce a fost internat la Spitalul Sfântul Spiridon din Iași. Familia acestuia chemase ambulanţa după ce cunoscutul oenolog se înecase cu o felie de portocală. 

Reputatul oenolog, academicianul Valeriu Cotea, A MURIT dupa ce s-a inecat cu o portocala
Reputatul oenolog, academicianul Valeriu Cotea, A MURIT după ce s-a înecat cu o portocală

Anunțul a fost făcut de reprezentanții Academiei Române, care și-au exprimat regretul față de pierderea marelui oenolog.

În vârstă de 90 de ani, academicianul Valeriu Cotea a fost adus la spital în urmă cu cinci zile, după ce a fost găsit în șoc cardio respirator.

'Cu numai câteva zile înainte de împlinirea a 90 de ani, academician Valeriu Cotea, născut pe 11 mai 1926, la Vidra, județul Vrancea, s-a stins din viață, lăsând în urma să regretul tuturor celor care l-au cunoscut, admirat și iubit, colegi, colaboratori, discipoli, prieteni. Academia Română și Secția sa de Științe Agricole și Silvice, condusă de academician Cristian Hera, aduc un respectuos și pios omagiu personalității profesorului Valeriu Cotea, pentru a cărui aniversare pregătiseră o sesiune omagială specială', se menționează într-un comunicat. 

Academicianul Valeriu Cotea va fi condus pe ultimul drum sâmbătă, 23 aprilie, ora 12.00, la Iași. La ceremonie vor participa acad. Bogdan C. Simionescu, vicepreședinte al Academiei Române, membri ai Academiei Române — Filiala Iași, secretarul științific al Secției de Științe Agricole și Silvice. Înmormântarea se va face cu gardă de onoare, asigurată de Garnizoană Iași.

Familia academicianul Valeriu Cotea chemase ambulanţa după ce cunoscutul oenolog se înecase cu o felie de portocală, scrie Ziarul de Iaşi. 

Etichete: deces, înecat, moarte, portocala, valeriu cotea

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h