Restaurante asiatice din București, ÎNCHISE de ANPC pentru produse expirate și alte nereguliPatru restaurante cu specific asiatic au fost închise temporar și amendate de ANPC pentru că aveau produse expirate, depozitate prost sau pentru că depozitau cutiile folosite la livrarea mâncării direct pe podea. Puteți vedea mai jos ce restaurante au fost amendate.

Restaurante chinezesti din Bucuresti, INCHISE de ANPC pentru produse expirate. VEZI LISTA
Restaurante chinezești din București, ÎNCHISE de ANPC pentru produse expirate. VEZI LISTA
Foto: Vlad Gheorghiu- spottedbylocals.com

ANPC a verificat, marți, mai multe restaurante cu specific chinezesc și a constatat nereguli la patru dintre acestea: LI-WU, Kungfu King, Hao Chi Fast Food Chinezesc si Templul Soarelui.

Principalele abateri constatate, conform comunicatului de presă al ANPC:

-prezenta in spatiile frigorifice de depozitare a unor materii prime (carne vita, carne porc, carne pasare, ciuperci, peste, fructe de mare) care prezentau modificari organoleptice; data durabilitatii minimale depasita; lipsa elementelor de identificare referitoare la data limita de consum; schimbarea starii termice initiale a acestora;
-prezenta in spatiile frigorifice a unor semipreparate congelate si fara elemente de identificare;
-prezenta oualor de consum nemarcate privind data durabilitatii minimale;
-nerespectarea conditiilor de buna vecinatate in spatiile frigorifice (produse crude cu semipreparate sau produse finite);
-decongelarea carnii efectuata la temperatura mediului ambiant si nu la temperatura de refrigerare;
-ambalajele de unica folosinta, utilizate la livrarea preparatelor culinare catre clienti erau depozitate fara protectie sanitara, direct pe paviment;
-spatii de lucru (bucatarii) neigienizate; utilizarea de ustensile degradate (ruginite); spatii frigorifice cu zone de rugina.

"Au fost aplicate 4 sanctiuni contraventionale in valoare de 42.000 lei, iar ca masuri s-a dispus oprirea temporara a prestarii serviciilor. S-a oprit definitiv din procesul de preparare o cantitate de 95 kg materii prime si semipreparate, in valoare totala de 1.900 lei.", adaugă Autoritatea. 

Deficientele mentionate si care au fost consemnate in procesele verbale de constatare a contraventiei intocmite au fost transmise si catre DSVSA Bucuresti si respectiv, DSP Bucuresti.

Etichete: amenda ANPC, anpc, Hao Chi Fast Food Chinezesc, Kungfu King, LI-WU, restaurante chinezesti, Templul Soarelui

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE