RESTRICŢII DE CIRCULAŢIE, în weekend, pe mai multe străzi din Capitală. HARTA RUTELOR ALTERNATIVEBrigada Rutieră a Capitalei a anunţat că va dispune măsuri specifice din competenţă, de restricţionare/ fluidizare a traficului rutier, în conformitate cu prevederile avizului Comisiei Tehnice de Circulaţie din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti în zilele de sâmbătă (19 martie 2016) şi duminică (20 martie 2016) din cauza mai multor evenimente care au loc în Bucureşti. 

În conformitate cu prevederile avizului Comisiei Tehnice de Circulaţie din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti, în zilele de 19 şi 20 martie 2016, va avea loc o manifestare cultural religioasă (Sfanta Icoană), după cum urmează:

19 martie 2016, între orele 16:00 – 21:00, procesiune religioasă pe traseul: Str. Icoanei – Str. I.L. Caragiale – Str. Polonă – Str. Pictor Arthur Verona – Parcul Icoanei;
20 martie 2016, între orele 11:00 – 16:00, procesiune religioasă pe traseul:
Str. Icoanei – Str. I.L. Caragiale – Str. Polonă – Str. Pictor Arthur Verona – Parcul Icoanei;

Deplasarea participanţilor se va face pe partea carosabilă, cu restricţionarea traficului rutier şi închiderea temporară a circulaţiei pe străzile precizate mai sus.

Conform avizului Comisiei Tehnice de Circulaţie din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti, în data de 19 martie 2016, cu ocazia Paradei St. Patrick's Day, între orele 15:00 – 17:00, se va restricţiona gradual, traficul rutier, pe Şos. Kiseleff, între Str. Arh. Ion Mincu şi Piaţa Victoriei, şi pe Cal. Victoriei, între Piaţa Victoriei şi Str. C.A. Rosetti.

Brigada Rutieră a Capitalei recomandă conducătorilor auto să utilizeze următoarele rute ocolitoare:

Bd. Ion Mihalache – Str. Buzeşti – Calea Griviţei - Bd. Dacia - Piaţa Romană – Piaţa Universităţi;
Calea Ştirbei Vodă – Calea Plevnei – Str. Vasile Pârvan – Splaiul Independenţei;
Piaţa Arcul de Triumf – Piaţa Charles de Gaulle – Calea Dorobanţilor - Şos. Ştefan cel Mare.

 

În ziua de 20 martie 2016, în intervalul orar 13:30 – 15:00, se va desfăşura o procesiune religioasă catolică, cu prilejul sărbătoririi „Floriilor", sens în care, Brigada Rutieră a Capitalei va dispune măsuri specifice din competenţă, de restricţionare/ fluidizare a traficului rutier, în conformitate cu prevederile avizului Comisiei Tehnice de Circulaţie din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti.
Procesiunea religioasă va avea loc pe următorul traseu: Biserica Franceză – Statuia Aviatorilor (Str. Căpitan Demetriade ) – Bd. Aviatorilor – Piaţa Victoriei – Calea Victoriei – Str. G-ral Berthelot - Catedrala Sf. Iosif.

Traficul rutier va fi deviat pe Str. Cpt. Demetriade, între Bd. Aviatorilor şi Str. E. Pangratti, pe traseul de deplasare, banda I de circulaţie, precum şi pe străzile care acced către acesta.

RUTE OCOLITOARE:

Bd. Lascăr Catargiu – Bd. Gh. Magheru – Bd. Nicolae Bălcescu;
Str. Buzeşti – Str. Berzei – Str. Vasile Pârvan.

Brigada Rutieră a Capitalei solicită conducătorilor de autovehicule:
* să evite să circule, pe cât posibil, în perimetrul adiacent locului de desfăşurare al evenimentului;
* să folosească autovehiculele personale cât mai puţin pentru a evita blocajele de trafic şi să opteze pentru mijloacele de transport în comun;
* să nu oprească ori să staţioneze decât în locurile special amenajate sau cât mai departe de locul de desfăşurare a evenimentului;
* să îşi păstreze calmul şi să nu claxoneze abuziv în cazul în care se află în zone aglomerate;
* să respecte semnalele agenţilor de poliţie rutieră care dirijează traficul pentru asigurarea fluenţei şi recomandările poliţiştilor care se află în punctele de deviere;
* să reducă viteza atunci când trec pe lângă grupurile de credincioşi şi să evite pe timpul deplasării, manifestările de natură a pune în pericol siguranţa lor, dar şi a celorlalţi participanţi la trafic.

PROCESIUNE DE FLORII. Mii de credincioșii romano-catolici din București, printre care foarte mulţi tineri, preoţii din parohiile bucureştene, călugări şi călugăriţe din comunităţile religioase locale vor participa duminică, 20 martie 2016, la procesiunea de Florii pe care Arhiepiscopia Romano-Catolică de Bucureşti o organizează și în acest an pe străzile Capitalei, informează Arhiepiscopia Romano-Catolică București.

PROCESIUNE DE FLORII. Procesiunea de Florii va fi prezidată de Arhiepiscopul Mitropolit Ioan ROBU, împreună cu mons. Cornel Damian, Episcop auxiliar de București. Va începe la ora 14.00, la Biserica Franceză „Sacré Coeur" (str. Cpt. Demetriade nr. 3, lângă Statuia Aviatorilor), cu ceremonia binecuvântării ramurilor. Participanții vor porni, apoi, pe traseul B-dul Aviatorilor, Piaţa Victoriei, Calea Victoriei, Str. G-ral Berthelot, până la Catedrala romano-catolică Sf. Iosif. Cu ramuri în mână, credincioșii și preoții îi vor cânta Mântuitorului, iar în fruntea procesiunii tinerii vor purta „Crucea Zilei Mondiale a Tineretului".

PROCESIUNE DE FLORII. La sfârșitul procesiunii, în jurul orei 15.00, în Catedrala Sf. Iosif (str. G-ral Berthelot, nr. 19) se va celebra Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, prezidată de Arhiepiscopul Mitropolit Ioan ROBU.
În Duminica Floriilor, în Biserica Catolică se celebrează şi Ziua Mondială a Tineretului (ZMT), ajunsă în acest an la cea de a XXXI-a ediţie. Cu această ocazie, Papa Francisc le-a transmis tinerilor din lumea întreagă un mesaj cu tema: „Fericiți cei milostivi, pentru că ei vor afla milostivire" (Mt 5,7).
În acest an, Sărbătoarea Floriilor şi Ziua Mondială a Tineretului au o semnificaţie deosebită, desfăşurându-se în cadrul Anului Sfânt al Milostivirii (8 decembrie 2015 - 20 noiembrie 2016). În mesajul său adresat tinerilor, Suveranul Pontif aminteşte că nu este prima oară când ZMT are loc în timpul unui an sfânt: „De fapt, în timpul Anului Sfânt al Răscumpărării (1983/1984), Sfântul Ioan Paul al II-lea a convocat pentru prima dată pe tinerii din toată lumea pentru Duminica Floriilor. Apoi, a fost în timpul Marelui Jubileu din 2000 când peste două milioane de tineri din circa 165 de țări s-au reunit la Roma pentru a XV-a Zi Mondială a Tineretului. Așa cum s-a întâmplat în aceste două cazuri precedente, sunt sigur că Jubileul Tinerilor la Cracovia va fi unul dintre momentele forte ale acestui An Sfânt!" Papa Francisc îi îndeamnă apoi pe tineri: „Lăsați-vă atinși de milostivirea sa fără limite pentru a deveni la rândul vostru apostoli ai milostivirii prin fapte, cuvinte și rugăciune, în lumea noastră rănită de egoism, de ură și de atâta disperare. Duceți flacăra iubirii milostive a lui Cristos – despre care a vorbit sfântul Ioan Paul al II-lea – în locurile vieții voastre zilnice și până la marginile pământului".

PROCESIUNE DE FLORII. Duminica Floriilor este ca o poartă de intrare în Săptămâna Sfântă, şi uneşte intrarea solemnă a lui Cristos în Ierusalim – eveniment în amintirea căruia are loc procesiunea pe străzile oraşului – şi vestirea Pătimirii Mântuitorului la Sfânta Liturghie. Pentru credincioşii catolici, participarea la procesiunea şi la Sfânta Liturghie din această duminică este un prilej de mărturisire publică a credinţei şi de unitate cu toţii creştinii catolici din România şi din lumea întreagă.

Etichete: florii catolici, procesiune religioase, restricţii circulaţie, sfanta icoana, st patrick day

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE