PROTEST al fermierilor în Parcul Izvor din Capitală UPDATEPeste 2000 de crescători de ovine şi bovine, veniţi din toată ţara, au protestat, marţi, în Parcul Izvor din Capitală, susţinând că nu le-au fost acordate subvenţii pe anul 2015.

RESTRICTII de trafic in zona Parcului Izvor, din cauza unui protest
RESTRICŢII de trafic în zona Parcului Izvor, din cauza unui protest
Foto: realitatea.net

UPDATE "A fost o întâlnire reușită. Optimiști fiind, așteptăm acum promisiunile celor care au reprezentat statul și ați auzit și dumneavoastră promisiunile pe care le-au făcut. Așteptăm, nu știu cât, dar prea mult nu, să vedem ce se întâmplă cu promisiunile lor și în special cu Legea 321 (privind comercializarea produselor alimentare n.r.) care ne interesează, Legea vânzării terenurilor agricole pentru străini care este un draft, și să vedem cum se finalizează și cu plățile la APIA. Poate peste o lună de zile vorbim altceva", a afirmat Laurențiu Baciu, la finalul protestului.

Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, le-a promis fermierilor că vor primi integral subvențiile până la finalul acestei luni, iar săptămâna viitoare urmează să aibă loc o discuție pe tema Legii vânzării terenurilor agricole către străini. De asemenea, președintele Comisiei de Agricultură din Camera Deputaților, Nini Săpunaru, a anunțat că se lucrează la o serie de acte normative de interes pentru agricultori, care vor discutate cu ei înainte de a fi aprobate.

Fermierii români au protestat marți, de la ora 12,00, în Parcul Izvor din fața Palatului Parlamentului, nemulțumiți de întârzierea plății subvențiilor din agricultură dar și de amânarea unor legi esențiale pentru sector.

Producătorii agricoli au solicitat reglementarea fiscalizării (TVA, subvențiile nu trebuie supuse fiscalizării, producătorii agricoli sunt supuși unor abuzuri ANAF), iar responsabilii de întârzierea subvențiilor să suporte consecințele. De asemenea, ei au cerut ca vânzarea terenurilor agricole către străini să fie stopată în regim de urgență și reglementări clare pe Legea etichetării produselor agroalimentare și pe Legea Vânătorii, cea care, după 'expirarea' OUG 60/2015, blochează din nou pășunatul între 6 decembrie și 24 aprilie și limitează numărul de câini la turma de oi și pe Legea 321, produse românești în supermarketuri.

Mitingul de protest a fost organizat de Liga Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR), împreună cu Federația Romovis, Federația PROOVIS, Federația Națională a Crescătorilor de Ovine din România (Dobrogea), Asociația Crescătorilor de Bovine din județul Covasna, Asociația Națională a Crescătorilor de Vaci de Carne, Federația Națională CAPRIROM.

UPDATE: Peste 2000 de crescători de ovine şi bovine, veniţi din toată ţara, protestează în Parcul Izvor din Capitală, susţinând că nu le-au fost acordate subvenţii pe anul 2015.

Brigada Rutieră anunţă că marţi, între orele 10.00-16.30, va avea loc în Parcul Izvor, un miting de protest organizat de 'LIGA ASOCIAȚIILOR PRODUCĂTORILOR AGRICOLI DIN ROMÂNIA ȘI FEDERAȚIA CRESCĂTORILOR DE BOVINE ȘI OVINE', urmând ca traficul în zonă să fie sistematizat în acest interval orar după cum urmează:

— între orele 12.00 — 16.00, miting în alveola de lângă Parc Izvor;

— între orele 16.00 — 16.30, defluirea participanților, mijloacele de transport se vor deplasa de pe Bd. Tudor Vladimirescu către alveola Parc Izvor pentru îmbarcarea participanților, după care autocarele vor deflui individul către ieșirile din Capitală.

Pentru buna desfășurare a manifestației, circulația rutieră va fi restricționată, după cum urmează:

—banda I de circulație de pe Bd. Tudor Vladimirescu, ambele sensuri pentru parcarea mijloacelor de transport ale participanților;

—banda I de circulație de pe Str. Izvor (tronsonul aferent Parcului Izvor) și Splaiul Independenței (latura cu Parcul Izvor), pe momentul afluirii și defluirii participanților.

Etichete: parcul izvor, protest, restricţii trafic

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h