Restricţii de viteză la trenurile CFR din cauza caniculeiViteza de circulaţie a unor trenuri a fost limitată la 70 km/h pentru trenurile de călători și la 50 km/h pentru cele de marfă, anunţă CFR. 

Restrictii de viteza la trenurile CFR din cauza caniculei
Restricţii de viteză la trenurile CFR din cauza caniculei
Foto: libertatea.ro

Decizia este valabilă doar pentru jumătatea de sud a ţării şi a fost luată ca urmare a temperaturilor ridicate care se înregistrează în aer şi implicit la nivelul șinei, unde acestea pot depăşi pragul de 50-55 de grade C, informează economica.net.

"Reducerea vitezei de circulaţie în condiţii de vreme caniculară reprezintă una dintre principalele măsuri aplicate de toate administraţiile de cale ferată, în vederea derulării traficului în condiţii de siguranţă în zonele aflate sub avertizare de vreme caniculară. În aceste intervale orare, personalul feroviar efectuează revizii suplimentare pe întreaga reţea feroviară , prin verificarea directă a căii și măsurarea şi înregistrarea permanentă a evoluţiei temperaturilor în şină. La această oră limitarea vitezei vizează trenurile care tranzitează județele din jumătatea de sud a țării, respectiv trenurile care circulă pe intervale de stații de pe raza regionalelor CF Craiova, București, Brașov și Constanța unde la umbra au fost înregistrate temperaturi de 35-37 grade C", potrivit unui comunicat emis de CFR.

Etichete: CFR, cfr calatori, restrictii trenuri

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE