RESTRICŢIILE DE TRAFIC la Eroilor, menţinute timp de 30 zile. 10% din populaţie, afectată de măsuriPrimăria Capitalei a anunţat, duminică, faptul că va menţine restricţiile de trafic în zona Eroilor timp de 30 de zile. Măsura a fost luată în urma comandamentului de urgenţă organizat duminică dimineaţă la Primăria Municipiului Bucureşti, după ce s-a surpat carosabilul în urma lucrărilor la metrou. Aceste restricţii de trafic vor afecta 10% din populaţia Capitalei, potrivit Municipalităţii.

RESTRICTIILE DE TRAFIC in zona Eroilor, mentinute timp de 30 de zile
RESTRICŢIILE DE TRAFIC în zona Eroilor, menţinute timp de 30 de zile

Primarul general Răzvan Sava a convocat factorii responsabili, atât reprezentanţii Metrorex, cei ai constructorului, cât şi cei cu privire la siguranţa rutieră, pentru a stabili măsurile care se impun în urma surpării carosabilului la eroilor. În urma comandamentului de duminică dimineaţă s-a dispus menţinerea restricţiilor de circulaţie pe o perioadă de o lună.

"Restricţiile de circulaţie vor fi menţinute cel puţin 30 de zile în zona Eroilor. Azi, constructorul a anunţat că a pus în siguranţă perimetrul, nu există risc de prăbuşire, zona este monitorizată atent. În momentul de faţă Comisia Tehnică de Circulaţie a Municipiului Bucureşti s-a întrunit de urgenţă pentru a lua măsuri de fluidizare a traficului pentru începutul acestei săptămâni. Acest comandament a fost solicitat de primarul general tocmai pentru a se lua nişte măsuri în regim de urgenţă pentru a rezolva o problemă socială majoră, cea a traficului. Vorbim de faptul că 10% din populaţia Capitalei va fi afectată de această măsură de restricţie a traficului", a anunţat Alexandru Ichim, purtătorul de cuvânt al Primăriei Capitalei.

Primrăia Capitalei a instituit măsura opririi interzise pe străzile Dr. Marinescu şi Elefterie şi a făcut un apel către rezidenţi să elibereze carosabilul până mâine dimineaţă, întrucât aceste artere sunt vitale pentru fluidizarea traficului. Şi Brigada Rutieră va pune anunţuri pe autoturismele rezidenţilor, pentru a-i informa că trebuie să elibereze carosabilul.

Totodată, Brigada Rutieră şi poliţia locală vor suplimenta cu 40 numărul echipajelor în trafic. Măsurile de fluidizare vor începe din cartierele Militari şi Drumul Taberei.

Potrivit acestuia, sunt 14 persoane din zonă cărora li s-a pus în vedere faptul că din cauza tasării terenului există un potenţial risc asupra structurii de rezistenţă a clădirii, iar patru dintre aceste persoane au apelat la o formă de ajutor pusă la dispoziţie de constructor, fiind cazate la hotel. Celelalte 10 persoane au decis să se cazeze la rude.

"Constructorul a pus în siguranţă perimetrul şi sunt trei direcţii pe care trebuie să se lucreze: consolidarea imobilului afectat de tasarea terenului, consolidarea întregii intersecţii şi a carosabilului din zonă şi intervenţii la reţele de utilităţi. S-au luat măsuri de urgenţă de punere în siguranţă a perimetrului. Zona nu este una 100% sigură, sunt necesare lucrări de intervenţie, dar pentru acestea este necesară elaborarea unui proiect. Constructorul a cerut răgaz 24 de ore pentru a veni cu un plan de măsuri. Termenul estimat de dânşii pentru reluarea traficului în zonă este de 30 de zile", a explicat Ichim.

Întrebat câţi bucureşteni vor fi afectaţi de restricţiile de trafic, Ichim a declarat că este vorba despre toţi locuitorii din Drumul Taberei şi toată zona de vest a Capitalei, respectiv cei din Militari.

"În momentul de faţă a fost convocată în regim de urgenţă Comisia Tehnică de Circulaţie, mâine, încă de dimineaţă, în stradă vor fi agenţi ai Poliţiei Rutiere, asistaţi de agenţi ai poliţiei locale şi ai secţiilor de poliţie naţională pentru a fluidiza traficul din mijlocul cartierului Drumul Taberei către rutele ocolitoare", a spus Ichim.

Sâmbătă, când a fost contatată tasarea, s-a intervenit pentru punerea în siguranţă a zonei. "Începând de azi-noapte nu mai există pericol de propagare a acestei unde de tasare", a arătat purtătorul de cuvânt al Primăriei Capitalei.

În ceea ce priveşte problemele sociale cauzate de acest incident, el a precizat că vor fi analizate de Municipalitate şi se vor găsi "măsurile corecte" pentru ei. "Primăria Capitalei s-a implicat activ încă de vineri după-amiază, de când a fost sesizat pericolul surpării în zona respectivă. Au fost trimişi reprezentanţi ai Poliţiei Locale, zona a fost supravegheată, a fost convocat Comandamentul pentru Situaţii de Urgenţă, imobilele se află sub supravegehere, constructorul a pus în siguranţă zona, deci s-a lucrat preventiv, nu reactiv", a explicat Alexandru Ichim, precizând, totodată, că Primăria Capitalei va trage "cu siguranţă" la răspundere Metrorex şi constructorul având în vedere faptul că sute de mii de locuitori ai zonei de vest sunt afectaţi de surparea carosabilului, prin devierea traficului.

Deocamdată Primăria Capitalei nu se concentrează pe sancţiuni, ci pe măsuri de fluidizare a traficului. "Împreună cu cei de la Metrorex şi cu constructorul vom identifica soluţii pentru a relua traficul în zonă şi pentru a debloca această situaţie", a arătat reprezentantul Primăriei Capitalei.

Întrebat ce se va întâmpla cu locatarii din zonă în cazul în care situaţia se va prelungi şi vor avea nevoie de adăpost, Ichim a precizat că Municipalitatea le poate asigura acestora o soluţie locativă. "Şi constructorul şi-a arătat disponibilitatea pentru a rezolva situaţia locativă a acelor persoane, pe perioada intervenţiei la consolidarea imobilului. Constructorul a început deja să ia măsuri de punere în siguranţă a perimetrului, mă refer la consolidarea zonei din imediata apropiere a imobilelor afectate, a străzii şi, evident, va deconta eventualele intervenţii ale companiilor de utilităţi, ale căror reţele au fost afectate de acest incident", a mai spus Alexandru Ichim.

Lucrările vor fi plătite de constructor, potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Capitalei.

Etichete: Eroilor, magistrala 5, restricţii de trafic, surpare carosabil

0/2 COMENTARII
DNA
13 dec 19:22
+0
VOTURI
-0
Costescu, despre Homor: era momentul să treacă la următorul nivel

http://www.agerpres.ro/economie/2015/12/11/costescu-despre-homor-este-initiatorul-proiectelor-europene-la-metrorex-era-momentul-sa-treaca-la-urmatorul-nivel-17-25-08

Poate la alt nivel al spagii, ca te competenta ne am lamurit.
De ce nu comenteaza Costescu despre competenta directorului Catalin Homor de la Metrorex care a surpat Metroul.
elena
13 dec 13:07
+0
VOTURI
-0
Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata globala.
-Proiectul este lansat de curand si are mari perspective.
-NU este necesara nici un fel de experienta!
-Asiguram suport si logistica in desfasurarea activitatii.
-Lucrati intr-un mediu placut, proactiv.
-Principala atributie este mentinerea unei evidente a ofertelor prospectante si actualizate zilnic.
-Oferim sanse reale de avansare in cariera!
-Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal, cu posibilitatea unor bonusuri substantiale.
-Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere.
-Programul de lucru este flexibil.
-Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor.
-Sunt suficiente studiile medii.
-Cerem cunostinte minime de operare pe internet, de lucru cu fisiere word si pdf si navigare online. -Solicitati acum mai multe detalii la una dintre adresele noastre de email:mami_meda@yahoo.com

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE