Reuniune a ambasadorilor din ţările membre NATO, marţiNATO a anunțat o reuniune a ambasadorilor celor 28 de state membre, pentru marți. Reuniunea va fi organizată la cererea Turciei.

Reuniune a ambasadorilor din tarile membre NATO, marti
Reuniune a ambasadorilor din ţările membre NATO, marţi
Foto: infomodo.ro

Turcia a cerut consultări pe subiectul tensiunilor pe care Ankara le are, în prezent, cu rebelii kurzi și cu gruparea jihadistă Statul Islamic, potrivit realitatea.net, care citează AFP.

Turcia "a solicitat această reuniune având în vedere gravitatea situației după odioasele atentate teroriste din aceste ultime zile și pentru a-și informa aliații în legătură cu măsurile pe care le ia. Aliații NATO urmăresc îndeaproape evoluțiile și sunt solidari cu Turcia", se arată în textul menționat.

Solicitarea Ankarei a fost făcută pe baza articolului 4 din Tratatul Alianței Atlantice, care permite unui membru al organizației să ceară consultări atunci când consideră că "există o amenințare pentru integritatea sa teritorială, independența sa politică sau securitatea sa", mai precizează comunicatul.

Rebelii din Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) au revendicat, duminică, un atentat în care au fost uciși doi soldați turci, atentat comis ca represalii la loviturile aeriene turce, asupra bazelor kurde din nordul Irakului, situație ce înseamnă sfârșitul armistițiului instituit în 2013.

Etichete: NATO, reuniune nato, turcia

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE