Revine gerul în București, săptămâna viitoare. Viscol și strat de zăpadă de 15 centimetriVremea se schimbă în București, de săptămâna viitoare. Meteorologii anunță temperaturi de până la -14 grade Celsius. Revine totodată și ninsoarea, iar stratul de zăpadă depus va fi de circa 15 centimetri.

Revine gerul in Bucuresti, saptamana viitoare. Viscol si strat de zapada de 15 centimetri
Revine gerul în București, săptămâna viitoare. Viscol și strat de zăpadă de 15 centimetri
Foto: activenews.ro

Săptămânii viitoare începe cu o vreme în continuă răcire, cu nopţi geroase și cu temperaturi care vor coborî, în special în depresiunile din estul Transilvaniei, poate chiar sub -15 grade, izolat chiar mai coborâte, informează  RTV.NET.

"Cerul va rămâne mai mult acoperit, va pătrunde aer rece, temperaturile vor fi în scădere, însă atunci când norii se vor mai rări şi în prezenţa stratului de zăpadă ce se va depune cu siguranţă gerul va fi practic la el acasă. Cel mai probabil, marţi şi miercuri dimineaţa, ar fi temperaturi şi în Capitală sub -12, -14 grade. În ţară, prin Transilvania, Moldova, Maramureş vor fi temperaturi sub -15, -17 grade, în depresiuni şi la munte sub -20 de grade", a declarat, la România TV, Romica Jurca, expert meteorolog.

"Hărţile probabile pe care noi le consultăm arată că cerul se pătrează înnorat, va continua să ningă, dar nu temperaturile ar trebui să ne sperie foarte tare, ci stratul de zăpadă ce se va aşterne plus viscolul. Ninsori cu intensificări ale vântului vor fi în sudul Moldovei, în Muntenia, inclusiv în Bucureşti, în Dobrogea. Acele cantităţi de apă de aproximativ 15 l/mp la munte de ninsoare înseamnă cel puţin 30 de centimetri de strat de zăpadă. În Bucureşti, în cazul cel mai bun, ar fi undeva la 15 centimetri. În cazul cel mai rău se pot depăşi 20-30 de centimetri, vântul va fi foarte intens, vizibilitatea redusă, senzaţia de frig accentuată, n-ar fi exclus să se formeze troiene şi în Capitală şi în partea sudică şi de sud-est a ţării până în prima parte a zilei de sâmbătă chiar şi duminică dimineaţa ar mai fi şi ploi. Este o luptă între ninsoare şi ploaie", a spus Romica Jurca.

Etichete: ger, ninsori Bucureşti, vremea bucuresti

0/1 COMENTARII
Maximus
14 Jan 15:21
+0
VOTURI
-0
Incep breaking news-urile cu case acoperite de zapada si autoritati luate prin surprindere!

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE