REZIDENȚIAT 2016: Studenții de la Medicină amenință cu proteste privind bibliografiaREZIDENȚIAT 2016: Studenţii de la Medicină au adresat o scrisoare deschisă Ministerului Sănătăţii, în care avertizează că s-ar putea ajunge la proteste dacă nu se aduc clarificări privind bibliografia pentru examenul de Rezidenţiat 2016. 

REZIDENȚIAT 2016: Studentii de la Medicina ar putea recurge la proteste fata de bibliografie
REZIDENȚIAT 2016: Studenții de la Medicină ar putea recurge la proteste față de bibliografie
Foto: oradestiri.ro

REZIDENȚIAT 2016:

Bibliografia după care învaţă studenţii de la Medicină pentru examenul de Rezidenţiat de anul acesta va rămâne aceeaşi ca anul trecut, potrivit Departamentului de Rezidenţiat al Facultăţii de Medicină al Universităţii de Medicină şi Farmacie "Victor Babeş" din Timişoara.

Aceasta, în condiţiile în care Ministerul Sănătăţii publicase pe site o nouă bibliografie după care studenţii s-au apucat deja să înveţe pentru examenul de Rezidenţiat din noiembrie 2016, informează mediafax.ro.

În aceste condiţii, peste 1.200 de studenţi de la facultăţile de Medicină din toată ţara au semnat o petiţie online prin care cer lămuriri vizavi de bibliografia pentru examen, iar Federaţia Asociaţiilor Studenţilor în Medicină din România a transmis Ministerului Sănătăţii o scrisoare deschisă în care cere lămuriri vizavi de bibliografia pentru examenul de Rezidenţiat 2016.

Zvonurile conform cărora bibliografia s-ar fi schimbat peste noapte au apărut la Universitatea de Medicină şi Farmacie "Victor Babeş" din Timişoara, au explicat pentru MEDIAFAX reprezentanţii Federaţiei Asociaţiilor Studenţilor în Medicină din România. Studenţii au reacţionat imediat şi au lansat în weekend o petiţie online, pe care au semnat-o peste 1.200 de studenţi până la ora difuzării acestei ştiri. Studenţii spun că vor să susţină rezidenţiatul după manualul nou – "Compendiu de specialităţi medico-chirurgicale".

REZIDENȚIAT 2016:

„În data de 8 ianuarie, a apărut un comunicat care prezenta Compendiu de specialităţi medico-chirurgicale ca unic material pentru examenul de rezidenţiat. Această carte a fost realizată la nivel naţional şi este aşteptată de mulţi ani. Discuţiile lansate se referă la revenirea la ECN (Book Des ECN), o carte mult contestată, apărută în 2011, plină de greşeli, tradusă din franceză de către editura Universităţii din Cluj. Nu suntem de acord cu scoaterea din tematica de rezidenţiat a unei cărţi de actualitate, cu contribuţia naţională şi înlocuirea ei cu una veche, plină de greşeli, tradusă şi multiplicată de un singur centru”, se arată în petiţia lansată de studenţii de la Medicină.

Etichete: medicină, rezidentiat, rezidentiat 2016

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE