REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Primele EXIT-POLL-uri din turul II. Cine va fi noul preşedinteALEGERI PREZIDENŢIALE 2014, TURUL 2. REZULTATE EXIT-POLL. Românii sunt aşteptaţi duminică, 16 noiembrie, la urne pentru a alege, în cel de-al doilea tur de scrutin, noul preşedinte al României dintre Klaus Iohannis şi Victor Ponta. 

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. REZULTATE EXIT-POLL TURUL DOI: Ce sanse au candidatii Ponta si Iohannis
ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. REZULTATE EXIT-POLL TURUL DOI: Ce șanse au candidații Ponta și Iohannis

REZULTATE EXIT-POLL TURUL II. Din cei 18,3 milioane de cetăţeni cu drept de vot, în jur de 9,5 milioane de români au mers la urne în primul tur şi au ales unul dintre cei 14 candidaţi înscrişi iniţial în cursa pentru Cotroceni.

REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Românii sunt aşteptaţi, duminică, la urne pentru a vota candidatul preferat în cursa pentru Preşedinţie. Secţiile de votare se deschid la ora 07:00 şi se închid seara, la ora 21:00.

REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. În cursa pentru Preşedinţie s-au înscris iniţial 14 candidaţi. După primul tur al alegerilor, au rămas în competiţie Victor Ponta - candidatul PSD-UNPR-PC şi Klaus Iohannis - candidatul ACL. Ponta a fost votat de 40,44% dintre alegători, iar Iohannis a primit de 30,37% dintre aceştia, potrivit gandul.info.

REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Alegătorii votează la secţiile la care sunt arondaţi cu domiciliul, excepţie făcând cei aflaţi în ziua votării în alte localităţi care pot vota la orice secţie din ţară. Singura condiţiie este aceea de a semna înainte o declaraţie, pe propria răspundere, că nu au mai votat şi nu vor mai vota la alte secţii.

DESCARCĂ  DE AICI DECLARAŢIA PE PROPRIE RĂSPUNDERE PENTRU ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014, TURUL II

LISTA SECȚIILOR DE VOT DIN STRĂINĂTATE POATE FI DESCĂRCATĂ AICI

HARTA SECȚIILOR DE VOT DIN DIASPORA

 REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Românii care nu se pot deplasa la o secţie de votare pot cere să îşi exercite dreptul prin intermediul unei urne mobile. Unele speciale sunt însoţite de echipe formate din cel puţin doi membri ai biroului electoral al secţiei de votare. Paza este asigurată de reprezentanţii MAI.

Dreptul la vot poate fi exercitat în baza oricăruia dintre următoarele documente:

– cartea/buletinul de identitate

– cartea electronică de identitate

– cartea de identitate provizorie

– paşaportul (diplomatic, diplomatic electronic, de serviciu sau de serviciu electronic)

– carnetul de serviciu militar (în cazul elevilor din şcolile militare)

REZULTATE EXIT-POLL TURUL DOI.În primul tur au fost organizate 18.550 de secţii de votare în ţară şi 294 de secţii în străinătate şi au fost pregătite peste 20,7 milioane de buletine de vot şi 94.000 de ştampile cu menţiunea "Votat".

REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Votul în turul al doilea începe în diaspora, la Auckland

Primii care votează sunt românii din Auckland, Noua Zeelandă. Aceştia se pot prezenta la urne încă de la sâmbătă, ora 20:00, ora României, având în vedere diferenţele de fus orar. Următoarele secţii de votare care se deschid sunt cele din Australia - Canberra, Sydney, Brisbane şi Melbourne.

REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Peste 161.000 de români din diaspora şi-au votat pe 2 noiembrie preşedintele. Alte câteva mii de români au aşteptat însă ore întregi la coadă, în frig, uneori alături de copii, pentru a-şi exercita acest drept şi nu au reuşit să îşi introducă voturile în urne. Ei s-au declarat umiliţi şi au făcut numeroase apeluri la autorităţi pentru prelungirea perioadei de votare, după ora 21:00. În ciuda cererilor venite atât din partea societăţii civile, cât şi din partea politicienilor, programul secţiilor de votare din diaspora nu a fost prelungit.

REZULTATE EXIT-POLL TURUL DOI. În urma scandalului votului din diaspora, ministrul de Externe, Titus Corlăţeanu, a demisionat. Postul său a fost preluat de Teodor Meleşcanu, care în primul tur a candidat la alegerile prezidenţiale. Numărul secţiilor de votare nu a fost suplimentat pentru al doilea tur de scrutin. A fost suplimentat însă numărul ştampilelor şi al cabinelor, până la şapte, în fiecare secţie.

REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Rezultatele alegerilor prezidenţiale venite din diaspora îl arătau câştigător, în primul tur, pe Klaus Iohannis. Acesta era urmat de Victor Ponta şi de Monica Macovei.

Sondajele dintre cele două scrutine. Cum votează românii

REZULTATE EXIT-POLL TURUL DOI.După aflarea rezultatelor primului tur al alegerilor prezidenţiale, o serie de case de sondare a opiniei publice au organizat cercetări cu privire la şansele celor doi candidaţi la Preşedinţie şi cu privire la felul în care aceştia sunt văzuţi de către alegători.

REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Primul sondaj realizat de CSCI, centru care lucrează pentru PSD, după primul tur al alegerilor prezidenţiale îl dădea câştigător pe Victor Ponta, cu 55% din voturi. De asemenea, 40% dintre respondenţi susţineau că au încredere "multă" sau "foarte multă" în Ponta şi 32% în Iohannis.

Un alt sondaj CSCI, publicat joi, 13 noiembrie, îl arăta pe Victor Ponta câştigător cu 54% din voturi. Totodată, 44% dintre respondenţi susţineau că au încredere "multă" şi "foarte multă" în candidatul PSD-UNPR-PC, iar 38% în Klaus Iohannis, rivalul său în cursa pentru Cotroceni.

REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. De asemenea, 36% dintre persoanele intervievate spuneau că au încredere "multă" şi "foarte multă" în Călin Popescu Tăriceanu, fost candidat la prezidenţiale pe care Ponta a anunţat că îl va desemna în funcţia de premier.

REZULTATE EXIT-POLL TURUL DOI.Rezultatele unui sondaj CCSCC, casa de sondare a opiniei publice care lucrează cu PNL, arată că românii îl văd pe candidatul ACL ca fiind mai respectat pe plan extern decât oponentul său, mai serios şi mai competent.

REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Victor Ponta câştigă însă în faţa contracandidatului la alte capitole. Românii care au participat la sondajul CCSCC sunt de părere că el înţelege mai bine problemele ţării, arată mai bine la TV şi vorbeşte pe înţelesul tuturor. Cu toate acestea, 55% dintre persoanele intervievate îl consideră mai corupt. Sondajul CCSCC nu nominalizează posibilul câştigător al alegerilor prezidenţiale.

Etichete: declarațiA pe proprie răspundere, exit-poll, noul preşedinte, REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014, secţii de vot, străinătate, turul II, vot diapora

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE