Marea Britanie iese din UE. REZULTATE FINALE: 51,9% dintre britanici au votat pentru BREXITMarea Britanie va ieşi din UE, după ce 51.9% dintre cetăţenii britanici care au participat la referendum (17 milioane de oameni) au votat pentru ieşirea ţării din Blocul Comunitar, potrivit rezultatelor finale anunţate de autorităţi.

UPDATE 09:10 Potrivit rezultatelor anunţate după numărarea tuturor voturilor din cele 382 de circumscripţii electorale, 51,9% dintre cetăţenii britanici s-au pronunţat în favoarea ieşirii ţării din UE, potrivit BBC News online. Pentru ieşirea din Uniunea Europeană au votat puţin aproximativ 17,4 milioane de cetăţeni, în timp ce pentru rămânerea în UE s-au înregistrat puţin peste 16 milioane de voturi.

UPDATE 08:50 Votul de la referendum arată discrepanţe regionale majore în cadrul Marii Britanii, atât Scoţia, cât şi Irlanda de Nord au votat pentru rămânerea în UE, în timp ce Anglia şi Ţara Galilor au votat majoritar pentru ieşire, relatează BBC News online şi Reuters. Prim-ministrul de la Edinburgh, Nicola Sturgeon a declarat vineri că "Votul aici arată clar că oamenii din Scoţia văd viitorul lor ca parte a Uniunii Europene".

La ora 6.23, după numărarea voturilor în peste două treimi din circumscripții, tabăra favorabilă ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană conduce cu 51,4%, relatează Sky News.

Astfel, pentru Brexit au votat 10.828.624 de britanici, după numărarea voturilor în 265 din totalul de 382 de circumscripții.

Tabăra favorabilă rămânerii în UE este cotată cu 48,6% din voturi (10.249.064 de alegători).

Prezența la vot a fost de 71,3%, conform datelor Sky News, citate de agerpres.ro.

Etichete: iesire ue, referendum, UE

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE