REZULTATELE sondajului prezentat de Nicuşor Dan. Cum arată clasamentul pentru Primăria CapitaleiALEGERI BUCUREŞTI 2016. Nicuşor Dan, candidatul USB la Primăria Capitalei, a prezentat, joi, datele unui sondaj de opinie care arată că, în opţiunile de vot ale bucureştenilor pentru funcţia de edil-şef, conduce Gabriela Firea. Nicuşor Dan se află pe poziţia a doua, potrivit acestui sondaj, înaintea lui Cătălin Predoiu cu 5 procente avans. Robert Turcescu urmează pe al patrulea loc.

ALEGERI BUCUREŞTI 2016. Nicusor Dan a prezentat joi, intr-o conferinta de presa, sondajul TNS privind intentia de vot pentru primarul Capitalei, realizat prin telefon in perioada 31 mai - 1 iunie.

Potrivit sondajului, Gabriela Firea (PSD) este pe primul loc cu 34% din opţiunile bucureştenilor care au spus că cel mai probabil se vor prezenta la vot duminică, urmează Nicusor Dan (USB) cu 16%, Catalin Predoiu (PNL) - 11% şi Robert Turcescu (PMP) - 5%.

 În sondaj au fost prezentaţi doar şapte candidaţi şi 11% au optat pentru alt candidat, în timp ce 15% sunt nehotărâţi.

Pentru consiliul general, PSD-UNPR obţine 27%, PNL 16% şi USB 11,5%. Nehorâţi sunt 18%.

 Sondajul a fost realizat la comanda USB, în perioada 31 mai – 1 iunie, cu interviuri la telefon. La sondaj au participat 1.000 de respondenţi bucureşteni cu drept de vot, marja de eroare find de +-3,5%.

Procentul celor care au declarat că sigur sau probabil vor merge la vot este de 70,9% din totalul eşantionului. Cei care au declarat că sigur merg la vot sunt 52,2% din eşantionul de 1000 de bucureşteni sondaţi prin metoda CATI. Sondajul a fost efectuat pe două variante de prezenţă, apropiate ce estimare: cei care posibil se vor prezenta la vot (cei care au declarat că este posibil să meargă la vot) şi cei care au declarat că merg sigur la vot.


"Predoiu şi-a asumat, ca reprezentat al dreptei, ca în situaţia în care este cotat mai slab într-un sondaj comun, se va retrage. S-a făcut sondajul, PNL a fost invitat să-l auditeze, toate datele sunt disponibilie. Domnul Predoiu trebuie să tragă concluzia, să se retragă sau să fie responsabil pentru victoria PSD la alegerile din 5 iunie", a spus Dan după ce a prezentat datele sondajului.

"Am publicat rezultatele sondajului pe care am vrut să-l facem împreună cu PNL. Așa cum am promis, el a fost realizat de o firmă internațională, TNS, și îi invit pe reprezentanții PNL să studieze bază de date pentru a verifica acuratețea rezultatelor. Ele arată foarte clar că eu sunt pe locul doi, Cătălin Predoiu este pe trei. Domnule Predoiu, aștept să vă respectați angajamentul și să vă retrageți din cursă.

Am încredere în bucureșteni. Știu că dacă vă mobilizați în număr cât mai mare putem schimba orice rezultat. La vremea lor Năstase, Ponta și Oprescu au părut de nebătut, la fel cum pare acum Gabriela Firea.

Și cu toate astea, v-ați mobilizat și ați reușit să-i opriți. Vă rog să vă mobilizați și acum ca să salvăm Bucureștiul de corupție. Vă rog să vă mobilizați pentru Uniunea Salvați Bucureștiul. Avem nevoie de voi pe 5 iunie", a scris Nicuşor Dan şi pe Facebook.

REACŢIA LUI CĂTĂLIN PREDOIU: Sondajul, o glumă neserioasă

"Dragi prieteni, vă invit să urmariţi cu atenţie comentariul meu pe marginea glumei neserioase prezentate azi de dl Dan drept sondaj de opinie, în această seară după orele 22.30, când voi ajunge în studioul Realitatea TV, la emisiunea moderată de dl.Rareş Bogdan. Înteleg că va fi şi dl Dan de faţă. E foarte bine!", a scris pe Facebook Cătălin Predoiu.

Nicusor Dan, candidatul Uniunii Salvati Bucurestiul la Primaria Capitalei, a anunţat marţi că joi va fi publicat un sondaj care va arata cine e cel mai bine clasat candidat al dreptei la alegerile din Capitala si nu se pune problema unui tandem cu Gabriela Firea, asa cum sustine candidatul PNL, Catalin Predoiu, fiind vorba de "o acuzatie total nefondata".

"Domnul Predoiu a propus un sondaj şi a propus ca acela dintre noi care iese pe locul doi între noi în acest sondaj să îl susţină pe celălalt. Noi am spus că asta înseamnă o alianţă, ceea ce publicul nostru în mod vădit nu doreşte.

În schimb, există un public anti-PSD, care doreşte să voteze în cunoştinţă de cauză pe acel candidat care stă mai bine, care are cele mai mari şanse să bată PSD-ul şi pentru asta suntem de acord să facem sondajul, adică o casă internaţională de sondaje, supravegheată şi de USB şi de PNL, să facă un sondaj care să spună bucureştenilor cine are cele mai mari şanse să o bată pe Firea. PNL-ul nu a fost de acord cu această variantă, în absenţa promisiunii de retragere. Noi atunci continuăm să facem sondajul acesta, o să-l facem azi şi mâine, o să-l publicăm joi şi invităm să supravegheze, să trimită un auditor, să vadă că sondajul este în regulă", a spus candidatul USB.

Etichete: ALEGERI BUCUREŞTI 2016, nicuşor dan, SONDAJ ALEGERI BUCURESTI, SONDAJ primaria Capitalei

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE