Ridicarea maşinilor în Sectorul 6, ILEGALĂ. Procedura de ridicare a vehiculelor, anulată de tribunal



Tribunalul Bucureşti a anulat legislaţia în baza căreia autorităţile din Sectorul 6 al Capitalei puteau ridica maşinile parcate neregulamentar. Această este prima hotărâre de acest fel şi are efect general, nu doar între părţile în litigiu, potrivit avocaţilor de la Piperea şi Asociaţii, cei care i-au reprezentat pe reclamanţi.

Ridicarea masinilor in Sectorul 6
Ridicarea maşinilor în Sectorul 6
Foto: evz.ro

Astfel, niciun vehicul parcat neregulamentar în Sectorul 6 nu va mai putea fi ridicat în baza procedurii anulate de instanţă, informează avocatnet.ro.

Tribunalul Bucuresti a admis recent cererea a doi reclamanti, Carmen Brumă şi Badea Districom SRL, formulata impotriva Directiei Generale de Politie Locala Sector 6 Bucuresti si Consiliului Local al Sectorului 6 Bucuresti, si a stabilit anularea Hotararii Consiliului Local al Sectorului 6 nr. 4/2010, in ceea ce priveste Anexa 2 la aceasta, reprezentand Regulamentul privind procedura de ridicare, transport, depozitarea in spatii amenajate si eliberarea vehiculelor stationate neregulamentar pe domeniul public al Sectorului 6 al Municipiului Bucuresti, informeaza ecris.ro.

De asemenea, instanta a anulat dispozitia de ridicare seria PL nr. 022142/04.10.2012, emisa de DGPLS 6 Bucuresti si a obligat directia de politie a Sectorului 6 sa restituie reclamantilor suma de 677,32 lei.

Avand in vedere decizia Tribunalului Bucuresti, in Sectorul 6 din Bucuresti ridicarea masinilor de catre "hingherii" de masini nu mai are deloc baza legala, a scris recent avocatul Gheorghe Piperea, pe o retea de socializare.

Conform unui comunicat al SCA Piperea si Asociatii (n.r. care i-a reprezentat pe reclamanti) citat de presa centrala, aceasta solutie reprezinta o noutate in materie.

"Pana in prezent, SCA Piperea si Asociatii a obtinut multiple hotarari judecatoresti favorabile avand ca efect restituirea sumelor achitate cu titlu de «taxa» de soferii prejudiciati de abuzurile «hingherilor» de masini, insa aceasta reprezinta prima hotarare prin care se obtine anularea procedurii de ridicare, transport si eliberare a vehiculelor cu efect general si nu doar intre partile litigante", se arata in comunicat.

Anularea Anexei nr. 2 la HCLS 6 nr. 4/2010 produce efecte generale in Sectorul 6, iar niciun vehicul parcat neregulamentar in acest sector nu va mai putea fi ridicat in baza acestei proceduri, se mentioneaza in acelasi document. Unica sanctiune care va putea fi aplicata soferilor care parcheaza neregulamentar in Sectorul 6 este amenda contraventionala, conform dispozitiilor codului rutier.

Decizia Tribunalului Bucuresti poate fi atacata cu recurs in 15 zile de la comunicare, mai scrie avocatnet.ro.

Mircea Badea a anunţat anterior, pe Facebook, că partenera sa, Carmen Bruma, a câştigat un proces (la fond) cu Primăria Sectorului 6, iar în acest moment ridicarea maşinilor in acest sector este ilegală.

Etichete: carmen brumă, ridicare maşini, ridicare masini Sectorul 6, Sectorul 6, Tribunalul Bucureşti

0/3 COMENTARII
ggg
03 Dec 13:35
+0
VOTURI
-0
strada in spatele blocurilor cu acces doar printr-un capat , blocuri cu 8 nivele, parcaje. Latimea strazii asigura parcare pe mijloc pe 2 randuri pentru 8 masini ( nemarcata) - mod de parcare folosit de locuitori pentru a suplini lipsa parcarilro din zona. La strada principala nu exista nici un loc de parcare. Acest mod de parcare nu bloca accesul celorlalte masini. ( din cand in cand mai este cate un bezmetic care nu se uita si blocheza ) Venit hingherii cu 3 masini si ridicat tot..... no comment.
Ing.
03 Dec 09:24
+0
VOTURI
-0
Liber la bizoneală, liber la parcat pe trecerea de pietoni, sub reteaua de troleu, pe linia de tramvai, pe trotuar, pe pistele de biciclete! Pe cate 2 randuri, eventual. Cine n-are masina, sa-si cumpere sau sa stea acasa!
frone
03 Dec 08:43
+0
VOTURI
-0
...si in sectorul 3 acum se organizeaza licitatie pentru ridicarea masinilor.... ce tara de balci!!!!

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE