Ringier cumpără Imobiliare.roRingier a cumpărat portalul imobiliare.ro cu 21 de milioane de euro. În funcţie de performanţele financiare ale site-ului, grupul elveţian va mai plăti încă 10 milioane de euro în următorii doi ani.

Ringier cumpara Imobiliare.ro
Ringier cumpără Imobiliare.ro
Foto: analizeimobiliare.ro

Informaţia a fost publicată de profit.ro, care citează surse apropiate tranzacției.

Din această sumă, firma americană de investiții NCH Capital, care controlează portalul, a încasat 60%, restul acțiunilor fiind deținute de fondatorii imobiliare.ro.

Portalul imobiliare.ro a fost lansat în 2000 prin firma Realmedia Network și este cel mai mare site de anunțuri imobiliare din România. Realmedia Network a avut o cifră de afaceri netă de 8,4 milioane de lei în 2014, venituri de 9,4 milioane de lei și un profit de aproape 820.000 de lei, potrivit datelor publicate de Ministerul Finanțelor. Anul trecut, firma a avut afaceri de circa 10 milioane de lei, potrivit unor surse din piață.

Membri fondatori sunt oamenii de afaceri Adrian Erimescu, Gotz Kurt, Laurențiu Andrei și Ciprian Gheran. Fondul de investiții Broadhurst, administrat de NCH Capital, a intrat în acționariatul Realmedia Networks în 2005, când a cumpărat jumătate din pachetul de acțiuni pentru 100.000 de dolari. Erimescu estima, în 2009, la 20 de milioane de euro prețul imobiliare.ro, potrivit declarațiilor din presă de atunci.

Etichete: imobiliare.ro, site imobiliare

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE