RISIPĂ DE BANI PUBLICI. Becurile, lăsate să ardă ziua la ora 12.30, în centrul Capitalei. FOTORisipă de bani publici, în centrul Capitalei, marţi din cauza iluminatului public lăsat să funcţioneze ziua în amiaza mare. Asta în ciuda faptului că, zona în care becurile ardeau ziua la ora 12.30, a fost inclusă în programul de modernizare a iluminatului public cu tehnologie led, gestionat de Primăria Bucureşti, program ce are ca scop, cel puţin teoretic, reducerea consumului de energie electrică. Primăria Bucureşti susţine că iluminatul public a fost ţinut aprins marţi din cauza unei defecţiuni. 

Primăria Capitalei face risipă de bani publici. Astfel, iluminatul public a fost lăsat să funcţioneze ziua, pe Calea Dorobanţi din Sectorul 1, la ora 12.30, după cum se poate observa în imaginile din galeria foto.

Asta în condiţiile în care Primăria Capitalei a inclus această zonă în programul de modernizare a iluminatului public cu tehnologie led, program ce are ca scop tocmai reducerea consumului de energie electrică. Numai că, în situaţia dată, prin funcţionarea pe timpul zilei, creşte consumul de electricitate. 

Proiectul de eficienta energetica Modernizarea si optimizarea parametrilor tehnico-functionali ai sistemului de iluminat public in Zona Dorobanti (Bulevardul Iancu de Hunedoara-Calea Dorobanti-Bulevardul Aviatorilor), Piata Dorobanti si Calea Dorobanti (tronson Piata Dorobanti - Piata Charles de Gaulle),al carui beneficiar este Primaria Municipiului Bucuresti, a fost finantat de catre BERD prin Facilitatea de Finantare pentru Eficienta Energetica acordata Autoritatilor Publice Locale din Romania (MFFEE).

Primăria Capitalei susţine că, iluminatul public a fost aprins în cursul zilei de marţi, 25 august 2015, doar jumătate de oră, din cauza unei defecţiuni. "Este vorba de o defectiune pe cablu pe strada Ion Slatineanu. Astfel, a fost aprins iluminatul pe Calea Dorobanti (de unde se alimenteaza Ion Slatineanu) pe tronsonul Stefan cel Mare - Hotel Dorobanti pentru probe aproximativ 30 minute", precizează Primăria Municipiului Bucureşti într-un răspuns formulat la solicitarea B365.ro. 

Proiectul este parte din programul de masuri aplicat de catre Municipalitatea Bucuresti pentru reducerea consumului de energie electrica si a costurilor operationale cu functionarea sistemului de iluminat public unde tehnologia LED a ocupat un rol semnificativ, informează Luxten.
Tinta proiectului: obtinerea unei eficiente energetice mai mare de 25% fata de situatia existenta. Performantele tehnico-functionale ale proiectului certificate de auditorul acreditat al BERD au fost de 36,83% .
Perioada de executie: august – decembrie 2014.
Certificare si audit: ianuarie - februarie 2015.

Obiectivele proiectului:

Generarea de economii la consumul de energie electrica;

Reducerea costurilor cu intretinerea componentelor sistemului;

Reducerea pierderilor pe retelele electrice;

Asigurararea gradului de iluminare si luminanta pentru traficul rutier;

Estetica urbana;

Ambianta si confort pentru cetateni;

Cresterea gradului de siguranta si securitate al zonei;

Monitorizarea si controlul functiilor sistemului prin sisteme inteligente si aplicatii software.

Primaria Municipiului Bucuresti a incasat ca si grant din partea BERD suma de 738.000 EURO pentru performantele proiectului.

Etichete: becuri aprinse ziua, Bucureşti, Calea Dorobanţi, Capitală, iluminat public ziua, iluminat stradal, luxten, marţi, proiect, realitatea, Sectorul 1

0/6 COMENTARII
mihail30
26 aug 16:30
+0
VOTURI
-0
Un sistem simplu si garantat! Noi iti vom arata cum sa creezi bogatie pentru tine si familia ta, in timp foarte scurt! Avem un sistem simplu si garantat prin care sa obtii venituri consistente chiar din prima luna, fara sa fie nevoie sa construiesti retele de oameni. Contacteaza-ne urgent la adresa de email: zizou_sez@yahoo.com
Minea Mihai
26 aug 12:58
+0
VOTURI
-0
Urgent! Castigati bani din prima luna! 100-285 de euro lunar! Cautam de urgenta oameni foarte seriosi care vor sa munceasca si sa castige 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), din prima luna, intr-o colaborare usoara si placuta, in timpul liber sau full-time. Pentru mai multe informatii, solicitati acum detalii unuia dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email: mineamihai@gmail.com
andrei
26 aug 12:02
+0
VOTURI
-0
Excelent, o gramada de experti care sunt cam la acelasi nivel cu cei din primarie. Becurile LED nu se ard, mai ales ca astea sunt "as they come" , adica executate si sigilate. Nu are ce sa se arda... nu produc caldura, teoretic trebuie sa mearga ani de zile fara probleme. Daca intratdevar le-au aprins ca sa le verifice, este doar pt ca sunt incompetenti si nu au lucrat cu leduri vreodata... lucram dupa sistemul vechi, ca doar asa am invatat.
Ing.
26 aug 01:39
+0
VOTURI
-0
Se practică des metoda asta: se aprinde iluminatul şi se verifică apoi dacă toate becurile se aprind şi se înlocuiesc cele arse, dacă e cazul. E mai bine aşa, decât să te trezeşti noaptea că nu funcţionează nu ştiu câţi stâlpi de iluminat.
Vali
25 aug 16:28
+0
VOTURI
-0
Probabil era o revizie sa se vada daca exista becuri nefunctionale pentru a se inlocui pe timp de zi... dar presa in RO este lamentabila. Cautam nod in papura oricand si cu orice ocazie...cancan
andrei
25 aug 13:20
+0
VOTURI
-0
Ii doare fix in buzunar de economisire, banul public si bunul simt. Nu intelegeti ca pe oamenii astia nu ii intereseaza ce se intampla in afara birourilor lor. Daca erau bani legati de stalpi, erau primii acolo "in interventie".

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h