Primarul Robert Negoiță betonează noi spații verzi - "hingherul de copaci" continuă lupta cu floraEdilul sectorului 3, Robert Negoiță, continuă să ducă un război aprig împotriva spațiilor verzi și să facă parcări acolo unde există deja suficiente locuri de parcare. Negoiță a început reamenajarea spațiilor verzi prin a pune dale de beton între copaci, după care a trecut la faza a doua în care extinde rândurile de dale și le transformă în parcări. 

Un cititor B365.ro ne-a relatat că în urmă cu aproximativ o lună, Primăria Sectorul 3 a astupat pațiul verde de lângă strada Gheorghe Petrașcu cu dale de beton (între Câmpia Libertății și Școala gimnazială Mexic). Același tip de lucrări au fost făcute și pe alte străzi din sector încă de la începutul lunii august, vorbim despre strada Ștefan Nicolau și strada Ion Tuculescu. Unii bucureșteni consideră că punerea dalelor între copaci este atât inutilă, cât și inestetică. Detalii aici.

Pământul de lângă gardul școlii gimnaziale Mexic a fost și el astupat cu dale de beton, iar gardul a fost tăiat și mutat lângă noul rând de dale.

parcari

După cum se poate observa din imagine, a fost pus gard și la începutul trotuarului astfel amenajându-se o zonă pentru parcare. Locuitorii din zonă nu au fost anunțați despre aceste lucrări și nici n-au știut că se va face parcare, cetățenii sunt puși în fața faptului împlinit și ajung doar să constate schimbările pe care primarul Negoiță le face fără consultare publică. 

"Primul rând de dale a fost pus pentru câteva săptămâni. DNA ar trebui să investigheze risipa de bani publici făcută fără nici o jenă", mai scrie cititorul B365.ro.

Atât în centrul sectorului, pe Bulevardul Unirii, cât și în alte zone din Sectorul 3 precesul de reamenajare pentru sporirea atractivității a presupus înjumătățirea spațiilor verzi și betonarea copacilor.

Mai mult, primăria intenționează să "sistematizeze pe verticală" toate străzile din sector cu borduri roz care potrivit primarului sunt "diafragme de beton colorat în masă" și să modernizeze spațiile dedicate parcărilor.

CITEȘTE ȘI: Negoiță, "hingherul de copaci", începe operațiunea "Parcarea": cost - 1,6 milioane euro

Pietricelele de la baza pomilor, lipite de primărie cu adeziv 

Anul trecut, alveolele mai multor copaci din Capitală au fost ornamentate cu piatră albă spartă acoperită cu un lac poliesteric. În urma aplicării acestui lac, pietrele de la baza arborilor au fost lipite de sol şi de trunchiurile copacilor. Deşi metoda a fost contestată de unii bucureşteni, care au spus că zeci de copaci se usucă pentru că astfel rămân fără apă, reprezentanţii Primăriei Sectorului 3, cei care au implementat această metodă de amenajare a domeniului public, au susținut că lacul poliesteric folosit nu dăunează mediului înconjurător sau sănătăţii oamenilor. Detalii, AICI.

Revolta cetățenilor îpotriva primarului "Eu hotărăsc!"

Locuitorii sectorului au încercat în nenumărate rânduri să se facă auziți prin petiții online și strângere de semnături, prin partidciparea la ședințele Consiliului Local Sector 3, dar și prin interpelarea directă a primarului care a început o serie de întâlniri cu locuitorii la care vorbește doar despre reabilitare termică și evită întrebările despre betonările abuzive, despre cheltuirea banului public fără consultare și mai ales despre controversatul proiect al unei săli polivalente de 3000 mp în parcul Al.I. Cuza (IOR).

Gorilele lui Negoiță pun pe fugă cetățenii care vor să îi pună întrebări VIDEO

Robert Negoiță este denumit de internauți "hingerul de copaci" și după aceste întâlniri cu cetățenii primarul "Eu hotărăsc!" datorită răspunsurilor sale în care își arată puterea de decizie, uitând că puterea i-a fost acordată și de acei cetățeni pe care-i numește "pedeliști care fac campanie electorală".

"Îmi arătați unde am pus eu borduri? Iertați-mă, acolo nu e nicio bordură, sunt niște diafragme de beton, colorat în masă, patentat aici în sectorul 3 și dacă dumneavoastră nu vă place, n-aveți decât doamnă, mie-mi place foarte mult, iar dacă dumneavoastră vă plăcea dezastrul dinainte, n-aveți decât să vă mutați în alt sector unde arată așa. Mie-mi place cum arată bulevardele astăzi. Dacă dumneavoastră nu vă place, vă repet, mergeți cu Băsescu înainte", a afirmat primarul Negoiță la una dintre întâlnirile cu cetățenii sectorului. 

Etichete: betonare, dale de beton, parcari, robert negoita, Sectorul 3, spatiu verde

0/3 COMENTARII
bogdan
14 nov 14:12
+0
VOTURI
-0
si pe Camil Ressu spre Pallady ucide spatiul verde de langa trotuare
emn
13 nov 12:44
+0
VOTURI
-0
@Cris, cand te uiti la imaginea din corpul acestui articol, ti se pare ca nu erau suficiente locuri de parcare? Aveti grija ca UE ne-a dat in judecata pentru poluare nu pentru locuri de parcare! Negoita este este certat si cu spatiul verde dar e frate bun cu prostul gust. Un neam prost desavarsit!
Cris
13 nov 11:01
+0
VOTURI
-0
Sa nu exageram - sunt zone in sectorul 3 in care parcarile chiar sunt necesare, la fel cum sunt si zone in care betonul si bordurile chiar nu au ce cauta. Trebuie vazut, de la caz la caz daca lucrarea este utila sau tembela.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE