Robert Negoiță, numit de internauți “hingherul de copaci”, îngroapă copacii în beton pentru parcăriRobert Negoiță promitea în campania electorală că va avea grijă de fiecare loc, de fiecare copac, de fiecare alee din Sectorul 3. Promisiunile actualului edil al Sectorului 3 par să se adeverească, însă în cu totul alt sens. Negoiță are grijă să diminueze spațiul verde din parcuri, reface aleile și spațiul verde dintre copaci cu dale de beton și ciuntește copacii, tăindu-le rădăcinile pentru a face loc parcărilor.

Mai mulți cetățeni au semnalat pe grupul de Facebook Prietenii Parcului IOR și pe grupul Cetățean Sector 3 că în sectorul 3 au început o serie de lucrări pentru realizarea unor locuri de parcare. Locuitorii sectorului sunt însă revoltați de distrugerea spațiului verde și de betonarea excesivă a parcurilor, spațiilor dintre copaci și a copacilor asfixiați de un strat gros de beton.

Primarul Robert Negoiță a fost poreclit de internauți "hingherul de copaci", după ce a declarat război spațiilor verzi din întregul Sector. Despre înjumătățirea spațiului verde de pe Bld. Unirii B365.ro a scris AICI.

Pe strada Reconstrucției se taie din rădăcinile copacilor pentru a face loc pentru aproximativ 60 de locuri de parcare. Numai pe o parte a străzii sunt afectați în jur de 30 de copaci care au fost deja ciuntiți și îngropați în beton.

copac

Muncitorii de la fața locului au afirmat că lucrările se vor extinde și pe cealaltă parte a străzii pentru a face loc locurilor de parcare. Întrebat de ce muncitorii au tăiat rădăcinile copacilor, șeful șantierului a răspuns că s-au tăiat din rădăcinile aeriene care deranjau lucrările.

Părerile sunt împărțite în rândul cetățenilor din zonă. Pe de o parte, locuitorii spun că este nevoie de locuri de parcare, pe de altă parte însă oamenii cred că se poate găsi o variantă de compromis, care să nu afecteze spațiul verde și copacii.

În imaginile de mai jos se vede că rădăcinile laterale au fost tăiate și copacii stau într-un ghiveci de beton.

copaci

copaci-parcare

Lucrări similare au început și în zona parcului Titanii, pe latura dinspre Strada Burdujeni, se dau gardurile jos și se excavează.

Acum câteva zile muncitorii, întrebați de locuitori, spuneau că se va face un șir de locuri de parcare pe toată lungimea parcului, pe latura străzii Burdujeni. Întrebați de reporterii B365.ro, muncitorii au afirmat că nu este vorba de locuri de parcare, ci de extinderea carosabilului. Gardurile verzi care s-au scos vor fi amplasate în același loc, au mai spus ei.

 titanii

Contrar afirmațiilor muncitorilor, aproximativ 2,5m din parc va fi afectată de aceste lucrări. S-a turnat deja beton pe spațiul verde din parc iar unii copaci au fost ciopliți de muncitori.

titanii copaci

Robert Negoiță continuă lupta cu spațiul verde și în parcurile Titan și Al.I.Cuza, parcuri în care mai multe activități de întreținere au fost concesionate firmei private Cris Garden SRL. Despre efectele concesionării marilor parcuri din Sectorul 3 puteți citi AICI.

Etichete: copaci, locuri de parcare, parcari, Parcul Titanii, robert negoita, Sectorul 3

0/1 COMENTARII
Get
04 nov 10:22
+0
VOTURI
-0
S-au taiat "radacinile aeriene"? Pai copacii aia sunt orhidee epifite sa aiba radacini aeriene! Oamanii astia vor distruge incet incet tot spatiul verde din sector si din Bucuresti. La viitoarele alegeri aveti grija si nu-l mai votati pe idiotul asta, Negoita!

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE