Robert Negoiţă mai rău decât Liviu Negoiţă: a scumpit contractul cu Prigoană cu 60%Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, se laudă prin intermediul a zeci de afişe stradale că şi-a onorat promisiunea din campania electorală, respectiv de a nu mai percepe taxă pe gunoi de la cetăţenii Sectorului 3. În schimb, de la 1 noiembrie 2012, a scumpit cu 60% toate serviciile de curăţenie a străzilor şi lucrări de deszăpezire, prestate prin contract cu firma Rosal a familiei Prigoană. Recent, fiul deputatului Silviu Prigoană - Honorius, a trecut la PNL, partid membru al USL din care face parte şi primarul Sectorului 3, iar Silviu Prigoană a demisionat din PDL. 

Primarul Robert Negoiţă se laudă că, de la 1 noiembrie, cetăţenii Sectorului 3 nu vor mai plăti taxă pentru colectarea gunoiului menajer. În acest sens, a împânzit sectorul cu zeci de bannere de dimensiuni imense, puse în mijlocul trotuarului, deranjând chiar traficul pietonilor, în care susţine că şi-a onorat promisiunea făcută în campania electorală. VEZI FOTO

Numai că ceea ce primarul Negoiţă a dat cu o mână, a luat imediat cu cealaltă. Asta pentru că, tot începând cu 1 noiembrie, tarifele pentru curăţenia pe străzi şi cele de deszăpezire sunt mai mari cu 60%. Astfel, dacă bucureştenii au scăpat de plata a cinci milioane de lei pe lună (60 milioane lei pe an) pentru ridicarea gunoiului menajer, după cum Negoiţă a declarat pentru B365.ro şi, exact din aceeaşi zi, sunt buni de plată câte 9 milioane de lei  pe lună, după ce serviciul de măturare a străzilor a fost scumpit cu 40 de milioane de lei pe an, ajungând astfel la suma de 107 milioane de lei anual (8,9 milioane lei pe lună), la care se adaugă şi costurile legate de deszăpezire, scumpite și ele cu 60%. Asta în condiţiile în care, în noiembrie 2011, contractul dintre Sectorul 3 şi firma Rosal deţinută de familia Prigoană era în sumă de aprox. 67 milioane de lei pe an (5,6 milioane lei pe lună) pentru măturat, după cum B365.ro a scris în exclusivitate aici

În urma solicitării reporterilor B365.ro de a explica majorarea tarifelor la salubrizare, Primăria Sectorului 3 nu a transmis un punct de vedere până la ora publicării materialului. 

Prigoană, trai bun din afacerea cu gunoi

În condiţiile în care Rosal învârte, anual, în jur de 30 de milioane de euro, rezulta că mai bine de o treime din afacerea cu gunoi a familiei Prigoană era asigurată până acum din contractul cu Sectorul 3. Cu creșterea contractului de către noul primar Negoiță, este posibil ca un și mai mare procent din afacerea cu gunoaie să provină din Sectorul 3.

Contractul dintre Sectorul 3 şi Rosal datează din 1999, fiind prelungit între timp prin multiple acte adiţionale, în ciuda faptului că a fost declarat ilegal de Curtea de Apel. Timp de două mandate (2004-2012), cât a păstorit Sectorul 3,  fostul edil democrat-liberal Liviu Negoiţă, coleg de partid ani buni cu deputatul Silviu Prigoană, (demisionar între timp din PDL), contractul de salubritate a tot suferit majorări de preţ, ajungându-se ca măturatul manual să fie de opt ori mai scump în noiembrie 2011 faţă de perioada de debut, o scumpire comparabilă fiind înregistrată şi în cazul serviciilor de măturat automat. Detalii despre evoluţia tarifelor între 1999-2011 găsiţi aici. În tot acest interval, Prigoană a motivat că s-au scumpit tarifele pentru curăţenie, în medie în fiecare an cu un procent cuprins între 10 şi 22% "conform indicilor preţurilor de consum al populaţiei pentru postul apă, canal, salubrizare, comunicaţi de Institutul Naţional de Statistică". De această dată însă, majorarea operată de primarul Robert Negoiţă, în numai cinci luni de mandat, se ridică la un procent mult mai mare - de 60%. Întâmplător sau nu, recent, fiul deputatului Silviu Prigoană - Honorius a intrat în PNL, fiind sub aceeaşi umbrelă politică a USL-ului cu actualul primar al Sectorului 3. 

Negoiţă acuzat că foloseşte banii în campania electorală

Din cauza majorării tarifelor de salubritate, purtătorul de cuvânt al PDL Bucureşti, Mihai Atănăsoaei, l-a acuzat miercuri pe primarul Negoiţă că "i-a minţit" pe cetăţenii Sectorului 3 şi că banii vor fi folosiţi în campania electorală pentru alegerile parlamentare. "Scopul USL şi a lui Robert Negoiţă este însă cu totul altul. Scopul lor este să finanţeze, să bage bani în campania electorală a USL la Bucureşti pentru a-şi sprijini colegii de partid, pe doamna Ecaterina Andronescu, pe domnul Eugen Nicolăescu şi cine mai candidează", a declarat fostul prefect Atănăsoaei.

Faptul că Robert Negoiţă a furat startul în campania electorală a fost demonstrat, joi, cu ocazia vizitei în Parlament a unui număr de 320 de locuitori din Sectorul 3. Chiar dacă au fost invitaţi sub pretextul intrării la muzeu, în realitate, cetăţenii Sectorului 3 au ajuns sala de şedinţe a grupului parlamentar PSD, unde i-au văzut pe candidaţii la alegerile parlamentare

De altfel, Robert Negoiţă nu este străin de campaniile electorale din bani publici. Astfel, edilul a aprobat distribuirea unui număr de aproape 40.000 de tichete sociale de 100 de lei persoanelor nevoiaşe şi pensionarilor din Sectorul 3 fix în lunile care preced alegerile parlamentare, octombrie-decembrie 2012, după cum B365.ro a scris aici. 

Etichete: deszăpezire, Liviu Negoiţă, promo, realitatea, robert negoita, rosal, scumpire, Sectorul 3

0/8 COMENTARII
aurel kraigher
02 nov 17:35
+0
VOTURI
-0
acest negoita, dupa ce a urlat in campanie impotriva bordurilor, aleilor si bancilor puse de vechiul primar, ce credeti ca face?. Schimba bordurile, aleile, bancile (care sunt groaznice) din toate locurile de joaca pentru copii. De asemenea a montat corturi cu poza si numele lui in toate intersectiile si in dreptul trecerilor de pietoni.
mihai
02 nov 17:10
+0
VOTURI
-0
Cum draq l-ati votat pe asta in sectorul 3? Ca alaltu fura. Bine, fura dar aveati cel mai curat si ingrijit sector. Asta va fura si mai abitir si va si umple de betoanele lui de mare dezvoltator imobiliar. Deja a anuntat ca va face un sediu nou primariei sect.3 de nu stiu cite milioane
pepsi
02 nov 14:59
+0
VOTURI
-0
Acum am inteles de ce s-a mutat Prigoana JR la USL... A cotizat si el un pic la Antonescu , cum a facut si Becali , si gata , membru PNL!
pepsi
02 nov 14:57
+0
VOTURI
-0
Asa isi strang astia banii pentru campanie? Au cheltuit tot bugetul cu prezentarea lor stupida de pe National Arena? Penibili mai sunt astia...
Anca
02 nov 13:33
+0
VOTURI
-0
Expresia unui popor de idioti (nemancati si inculti), care voteaza o sticla de ulei
flori
02 nov 09:48
+0
VOTURI
-0
Nu inteleg rostul bannerelor! Uite pe ce se duc banii publici - bannere! Bannere care vor zace cu lunile prin oras, devenind niste gunoaie aruncate de colo-colo! Mandrii tre' sa fie cei care l-au ales!
Acid
02 nov 09:32
+0
VOTURI
-0
Cata nesimtire, sa pui un banner imens in calea oamenilor.
Ion
02 nov 09:31
+0
VOTURI
-0
Multumesc pentru articol. Bannerul acela pus fix in mijlocul unui trotuar intens circulat din centrul orasului arata respectul primarului pentru noi. Este logic ca gunoiul tot de noi este platit, nimic nu e gratis.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE