Ultra-bogații României. Câți români au peste 30 de milioane de dolari în conturi169 de români au în conturi peste 30 milioane de dolari fiecare., se arată în studiul despre averile private globale The Wealth Report, realizat de Knight Frank.  Numărul acestora urmând să crească pana la 287 în anul 2025,

http://www.zf.ro/zf-24/peste-160-de-romani-au-in-conturi-cel-putin-30-de-milioane-de-dolari-15100506
http://www.zf.ro/zf-24/peste-160-de-romani-au-in-conturi-cel-putin-30-de-milioane-de-dolari-15100506

America de Nord găzduieşte cel mai mare număr de persoane ultra-bogate, aproximativ 69.300, fiind urmată de Europa cu 46.200. Asia ocupă poziţia a treia, cu o populaţie ultra-bogată de 41.100 persoane. Cu toate acestea, se asteaptă ca acest clasament să se modifice în următorii zece ani, previziunile arătând că Asia va depăşi Europa şi va deveni al doilea cel mai mare hub pentru persoanele ultra bogate până în 2025.

Raportul The Wealth Report, aflat la a zecea ediţie, prezintă o perspectivă asupra comportamentului persoanelor ultra-bogate din lume (UHNWI - „ultra high net worth individuals”, cu o avere mai mare de 30 milioane dolari), distribuţia globală a bogaţiei şi oraşele care domină din acest punct de vedere.

Studiul analizează cele mai importante oraşe la nivel global în ceea ce priveşte locul în care trăiesc, investesc, îşi educă copiii, îşi dezvoltă afacerea şi îşi petrec timpul liber cei mai bogaţi oameni din lume.

La nivel mondial, Londra a declasat oraşul New York, pentru al doilea an consecutiv, fiind clasificat drept cel mai important oraş pentru ultra – bogaţi, potrivit raportului Knight Frank, o analiză anuală a fluxurilor bogaţiei şi investiţiilor imobiliare din întreaga lume. Deşi oraşul New York are cei mai mulţi rezidenţi ultra-bogaţi, poziţia geografică a Londrei permite acesteia să fie accesibilă unui număr mai mare de 16.000 de persoane ultra bogate în 2 ore de zbor, în comparaţie cu 8.300 în New York, explicând astfel importanţa Londrei pentru populaţia ultra-bogata.

Pe de altă parte, în Bucureşti se pot cumpăra 300 de metri pătraţi de spaţii rezidenţiale de lux cu un milion de dolari, faţă de 17 de metri pătraţi în Monaco, 22 de metri pătraţi în Londra sau 57 de metri pătraţi în Paris, arată studiul, citat de ZF. 

 

 

Etichete: avere, bogați, români, România

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h