România A PIERDUT PROCESUL cu E.ON. Statul va plăti DESPĂGUBIRI de 2 milioane de euroStatul român va plăti despăgubiri de două milioane de euro către E.ON, după ce a fost învinsă în instanţă de gigantul energetic german.

Romania A PIERDUT PROCESUL cu E.ON. Statul va plati DESPAGUBIRI de doua milioane de euro
România A PIERDUT PROCESUL cu E.ON. Statul va plăti DESPĂGUBIRI de două milioane de euro
Foto: presalocala.com

Despăgubirile de 2 milioane de euro pe care statul român trebuie să le plătească gigantului E.ON reprezintă cheltuielile de judecată ale unei dispute pe care România a intentat-o la curtea de arbitraj de la Paris şi a pierdut-o, informează Digi24.

Statul român a acuzat E.ON că nu a efectuat investiţiile promise în contractul de privatizare a fostei Electrica Moldova şi i-a cerut companiei germane să plătască 33 de milioane de euro. Însă tribunalul comercial de la Paris le-a dat dreptate nemţilor.

Procesul cu E.ON este doar una dintre disputele dintre stat şi companiile care au privatizat reţeaua de distribuţie a energiei electrice din România. Cel mai important verdict va fi cel dat în conflictul cu italienii de la Enel, cărora statul le cere despăgubiri de 500 de milioane de euro. Motivul este acelaşi. Nerespectarea contractului de privatizare. Enel a preluat Electrica Muntenia Sud. România este reprezentată la curtea de arbitraj de societatea înfiinţată anul trecut pentru administrarea pachetelor minoritare de acţiuni pe care statul le deţine la companiile de distribuţie.

Etichete: despăgubiri, energie, proces

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h