România ar putea introduce stagiul militar pe bază de voluntariatRomânia ar putea introduce, de la 1 ianuarie 2016, stagiul militar pe bază de voluntariat. Inclusiv pentru tinere, nu doar pentru tineri.

Romania ar putea introduce stagiul militar pe baza de voluntariat
România ar putea introduce stagiul militar pe bază de voluntariat
Foto: botosaninecenzurat.ro

Un deputat PSD a depus la Parlament un proiect de lege pentru introducerea serviciului militar pe bază de voluntariat. Acest lucru a fost, de altfel, cerut de ministrul apărării, Mircea Duşa. Proiectul prevede că serviciul militar voluntar va avea o durată de șase luni, potrivit Digi24.

„Proiectul meu prevede că tinerii, fete şi băieţi între 18 şi 25 de ani, pot să facă armata ca voluntari pe o perioadă de lase luni de zile. Consider că este foarte bun pentru România, în special datorită situaţiei geopolitice din Europa din acest moment", a declarat pentru Digi24 Ninel Peia, deputat PSD.

„Am avut acces la anumite studii sociologice. Aproximativ 60% din tinerii din sudul României doresc să facă armata ca militar în termen, dar nu ca militar angajat, profesionist, şi aproximativ 40% din cei din Transilvania. Deci vom avea un aflux foarte mare", a motivat deputatul demersul său legislativ.

Propunerea deputatului intervine în condițiile în care unele țări NATO din flancul estic, cum ar fi Lituania sau Polonia, se gândesc la reintroducerea serviciului militar obligatoriu, din cauza situației cu Rusia.

Etichete: 2016, 6 luni, bărbaţi, deputat PSD, femei, Mircea Duşa, Ninel Peia, proiect, stagiu militar, vluntar

0/2 COMENTARII
marius
28 iun 20:32
+0
VOTURI
-0
se poate ca idea serviciului militar voluntar sa nu fie atat de rea mai ales daca tinerii vor fi platiti intr-o forma sau alta pentru asta de exemplu salariul minim pe economie plus haine si mancare.
La cat de mare este somajul in unele zone s ar putea chiar sa fie candidati la serviciul militar voluntar dar inainte de recrutare candidatii ar trebui sa treaca prin examinarea medicala, psihologica si psihiatrica riguroasa altfel va fi o treaba de mantuiala ca multe din romania.Iar acest serviciu nu ar trebui sa fie mai mare de 8 luni chiar cred ca aceasta durata este una ideala
VGT
28 iun 13:40
+0
VOTURI
-0
"Am avut acces la anumite studii sociologice."

Ce studii? Facute de cine, cand? ...Platite de cine?
Date exacte, domnu' deputat, ca nu suntem in Parlament, sa vorbim doar de dragul de-a ne auzi!

Si ce-mi plac astia care vin cu idei de-astea. Eu nu ma duc sa fac armata, ca am o varsta, sau sunt prea important pentru tara, spre deosebire de un medic sau un profesor, dar trimit copiii de 18 ani sa moara pentru burta mea...
Copiii tai merg in armata?

Auzi, "am avut acces la anumite studii"...

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h