România, condamnată din nou la CEDO. Românii care au făcut plângere vor primi câte 15.000 euroRomânia este condamnată din nou de Curtea Europeană pentru Drepturile Omului în Dosarul Revoluţiei! Statul român trebuie să plătească câte 15.000 euro celor 17 persoane care au pierdut membri ai familiei în timpul revoltei anti-comuniste.

Romania, condamnata din nou la CEDO. Romanii care au facut plangere vor primi cate 15.000 euro
România, condamnată din nou la CEDO. Românii care au făcut plângere vor primi câte 15.000 euro

Decizia a fost anunțată astăzi de judecătorii Curții Europene pentru Drepturile omului, în total fiind vorba de 255 de mii de euro daune totale pe care CEDO le-a dispus în acest nou dosar. Dosarul a fost deschis de rude ale victimelor revoluției din decembrie 1989 împotriva statului român.

Principala chestiune reclamată în 2014, atunci când au fost deschise toate aceste procese care au fost reunite în cadrul acestui dosar soluționat astăzi de CEDO, se referă la tergiversarea anchetei desfășurate de procurorii militari în cazul evenimentelor din decembrie 1989.

În decizia publicată integral de CEDO se vorbește despre suspiciunea lipsei de imparțialității procurorilor militari, care au fost investiți prin procedurile penale din România să soluționeze acest caz, având în vedere că procurorii militari au dublă subordonare, atât către organele de justiție, CSM, cât si către organele armatei.

Cei care făceau parte din armată in 1989 ar trebui investigați cât și liderii Ministerului Apărării de atunci. Curtea dă o temă de gândire României cu verificare de facto a independenței și impartialității magistraților, care ar trebui să analizeze dosarul revoluției, dosar care a fost închis printr-o soluție luată la finalul anului 2015 de Parchetul General prin secția militară.

O soluție contestată de peste 300 de ori de mai mulți revoluționari sau rude ale celor decedați în evenimentele de la finalul anului 1989.

Sursa: Digi24.ro

Etichete: CEDO, despăgubiri, dosarul Revoluției

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE