ROMÂNIA - FRANŢA EURO 2016. Ce spune presa internaţională despre prestaţia celor două echipePresa internaţională l-a lăudat pe atacantul Dmitri Payet, autorul golului victoriei din meciul Franţa - România şi notează că jucătorii lui Anghel Iordănescu au demonstrat că nu au venit la Euro-2016 să facă turism.

Romania-Franta, scor 1-2
România-Franţa, scor 1-2

"Şi lumina vine de la Payet", a notat cotidianul L'Equipe, care scrie că după golul lui Giroud, din minutul 58, francezii au crezut că au rezolvat treaba. "Dar nu au ţinut cont de determinarea română. Vizitatorii au reacţionat foarte rapid, obţinând un penalti transformat de Stancu. O echipă coerentă, România era aproape de o performanţă. Dar o lovitură de geniu a readus-o la realitate. Cu un minut înainte de final, Payet a marcat genial la vinclu", scrie cotidianul francez, potrivit news.ro.

Şi Le Parisien îl omagiază pe Payet, care a "eliberat Franţa", subliniind că jucătorii lui Didier Deschamps au obţinut un "succes în durere" în faţa României.

Le Figaro notează că Franţa a reuşit să scape din capcana românilor datorită lui Payet şi apreciază că România este o echipă compactă şi agresivă.

"Franţa a deschis scorul prin Giroud, dar România nu s-a predat. Precum un invitat extrem de vorbăreţ, care nu ştie să plece de la petreceri, a insistat şi a reuşit să egaleze din penalti. Doar un jucător precum Payet, cineva cu o valoare peste normă, a fost capabil să salveze o echipă a Franţei, care a arătat multe probleme", a scris As, subliniind că "Payet a salvat Franţa".

Pentru cotidianul Sport, Payet a "salvat Franţa", iar "România a arătat că nu a venit în Franţa doar pentru turism".

Şi El Mundo Deportivo notează că România a fost un adversar curajos, dar "clasa" lui Payet a fost de ajuns pentru Franţa.

"Când meciul se îndrepta spre o remiză, o minge trimisă de Payet în vinclu a adus victoria Franţei, care nu şi-a justificat statutul de favorită a competiţiei", a notat La Derniere Heure.

"Sunt multe de admirat la apărarea încăpăţânată, organizarea şi efortul echipei României. E uşor de văzut de ce au primit doar două goluri în campania fără eşec din preliminarii. I-au dat vreo două şanse lui Giroud, dar în general au ţinut o linie strânsă. Au fost desfăcuţi în cele din urmă de o greşeală de portar şi de un şut extraordinar. Nu oferă prea multe mergând mai departe, dar se vor confrunta cu teste mai uşoare, cu Elveţia şi Albania", a scris rte.ie.

"Franţa tremură, dar învingă România în deschidere", a notat O Jogo.

"Payet, eroul Franţei, România KO" a scris Datasport, iar Il Sole XXIV a notat: "Payet, eroul Franţei, România învinsă la fotofiniş".

Publicaţia franceză France Football a scris că Bogdan Stancu a fost principala ameninţare în ofensivă pentru "tricolori" în victoria Franţei, scor 2-1, cu România, în meciul de deschidere de la Euro 2016.

"Mai rapizi în ofensivă decât francezii, cu două ocazii periculoase din corner, în primele cinci minute, românii au suferit apoi. Duo-ul Chiricheş-Grigore a fost autoritar în defensivă, în prima jumătate de oră, înainte de reducerea turaţiei. Stanciu a fost singurul care a încercat să găsească soluţii la mijlocul terenului. România a debutat bine şi în repriza secundă cu o ocazie bună a lui Bogdan Stancu, care a fost principala ameninţare în ofensivă", notează France Football.

Publicaţia franceză a acordat următoarele note pentru prestaţia componenţilor echipei României: Tătăruşanu 4 - Săpunaru 5, Chiricheş 4, Grigore 5, Raţ 5 - Hoban 4, Pintilii 4 - Popa 5, Stanciu 5, Stancu 6 - Andone 5.

De cealaltă parte, Dimitri Payet a fost desemnat omul meciului, cu nota 9.

"Un gol superb şi o pasă decisivă pentru Giroud. Din punct de vedere tehnic, a fost excepţional. Driblinguri, centrări de calitate, capacitatea de a provoca faulturi şi mai presus de tot corectitudinea în joc", scrie France Football. Portarul Hugo Lloris şi mijlocaşul central N'Golo Kante au mai fost apreciaţi, cu nota 7.

L'Equipe a publicat câteva date statistice după meciul Franţa - România, printre acestea figurând numărul de mingi pierdute de gazdele turneului final al CE în prima repriză - 94 - cele mai multe din 12 octombrie 2010, când "les bleus" au jucat cu Luxemburg.

Franţa a avut o posesie a balonului de 64,1 la sută, peste media meciurilor ei, însă L'Equipe consideră că această proporţie a fost înlesnită de români, care le-au lăsat tactic mingea. Patrice Evra a avut două duleuri câştigate din zece. Francezii scriu că jucătorul lui Juventus a comis un singur fault, dar unul de penalti.

Giroud a marcat 18 goluri în 50 de selecţii, depăşind-ul pe Benzema la procentajul de reuşite, 0,36 de goluri pe meci, faţă de 0,33. N'Golo Kanté a fost jucătorul care a atins de cele mai multe ori mingea, de 101 ori, iar Payet a fost al doilea, de 92 de ori. Cel mai slab la acest capitol a fost Antoine Griezmann, 30 de ori.

Reprezentativa României a fost învinsă de selecţionata Franţei, scor 2-1 (0-0), în primul meci al Campionatului European, disputat, vineri, pe Stade de France. Golurile au fost marcate de Giroud '58 şi Payet '89 pentru Franţa, respectiv Stancu '65 (penalti).

Etichete: Campionatul European de Fotbal, EURO 2016, presa internationala, presa sport, romania franta, romania franta euro 2016, ziare sport

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE