ROMÂNIA-ITALIA la Campionatul Mondial de Rugby: Stejarii sunt încrezătoriROMÂNIA-ITALIA la Campionatul Mondial de Rugby: după victoria extraordinară în fața Canadei, Stejarii cred în șansa lor la calificare, în urma meciului cu Italia. 

CUPA MONDIALA DE RUGBY: ROMANIA a invins CANADA marti, scor 17-15
CUPA MONDIALĂ DE RUGBY: ROMÂNIA a învins CANADA marți, scor 17-15
Foto: ziuanews.ro

ROMÂNIA-ITALIA la Campionatul Mondial de Rugby: "Stejarii" pot obține calificarea la următorul Mondial dacă vor învinge în meciul următor Italia.

"Cred că vom aborda altfel meciul cu Italia. Contra Canadei am stat 60 de minute lenți, dar după aia am arătat ca o echipă. Dacă batem Italia e echivalent cu victoria Japoniei în fașa Africii de Sud. E o națională care a participat la Turneul celor 6 națiuni. Ar fi o victorie fantastică.

Pachetul de înaintare, marginea sînt punctele noastre forte. Avem un selecționer foarte titrat. E tot ce aveam nevoie la echipa națională. Am lăsat acasă încă doi jucători care puteau fi buni la Cupa Mondială. Contează foarte mult că avem și jucători de alte naționalități. Această combinație de sînge ne ajută foarte mult", a spus Alin Petrache, președintele COSR, la Digisport.

"Am arătat că sîntem o echipă. Avem speranțe. Avem o grămadă foarte puternică, să nu uităm că am avut greșeli majore, dar am revenit senzațional. Avem nevoie de meciuri puternice. Nu putem să dăm piept o dată la patru ani cu echipe puternice și să facem miracole. Trebuie să ne bucurăm doar în această seară. De mîine va trebui să ne gîndim doar la meciul cu Italia. Azi a cîștigat echipa, nu vreun jucător care a jucat individual. Bugetul federației e de 750.000 de euro. Avem foarte multe echipe în campionatul nostru care se retrag din cauza costurilor foarte mari".

Dacă vom bate Italia, vom urca pe locul 3 și vom avea asigurată participarea la următorul Campionat Mondial!

ROMÂNIA-ITALIA la Campionatul Mondial de Rugby: Selecționerul naționalei de rugby a Italiei, Jacques Brunel, i-a convocat luni pe pilierii Alberto de Marchi și Andrea Lovotti pentru a-i înlocui pe Martin Castrogiovanni și Michele Rizzo, indisponibili pentru meciul împotriva României, ultimul pentru echipa lor în Grupa D a Cupei Mondiale 2015, programat duminică la Exeter, informează AFP.

Alberto de Marchi are 29 de ani și 28 de selecții, în timp ce Andrea Lovotti, 26 de ani, nu a evoluat până acum pentru națională.

Castrogiovanni s-a accidentat la spate în meciul de sâmbătă cu Irlanda, pierdut cu 9-16. Managerul echipei Italiei, Luigi Troiani, a indicat că "nervul sciatic este afectat", iar jucătorul "va trebui cu siguranță să se opereze". În același meci, Michele Rizzo a suferit o entorsă la genunchiul stâng.

Al treilea jucător italian care a declarat forfait este centrul Gonzalo Garcia, ce s-a accidentat la coapsa stângă și va fi supus unor examene suplimentare. Acest jucător nu a fost înlocuit.

Numărul jucătorilor care au declarat forfait de la începutul Mondialului a ajuns la 19.

Etichete: campionatul mondial, rugby, stejarii

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE