România, OBLIGATĂ de CEDO să acorde daune morale 11.000 de euro unei românce bătute de PolițieO româncă bătută de un poliţist va primi daune de 11.000 de euro de la statul român, pentru rele tratamente şi lipsa unei investigaţii efective, după ce s-a plâns la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO).

Romania, OBLIGATA de CEDO sa acorde daune morale 11.000 de euro unei romance
România, OBLIGATĂ de CEDO să acorde daune morale 11.000 de euro unei românce
Foto: Grup RC

CEDO a mai pronunţat, marţi, o condamnare la adresa României, pentru că nu i-a făcut dreptate Ancăi Cătălina Doiciu, o femeie bătută de un poliţist, la Predeal, în ianuarie 2001, anunţă APADOR-CH într-un comunicat citat de realitatea.net.

La 3 ianuarie 2001, Cătălina Doiciu a ajuns la Poliţia Predeal împreună cu logodnicul ei, care avusese o altercaţie cu un taximetrist în gară. Pentru că poliţiştii se manifestau violent faţă de logodnic, Cătălina Doiciu, care avea 19 ani la acea dată, i-a luat apărarea acestuia şi a fost lovită de poliţistul L.I. sub privirile altor patru colegi de breaslă, potrivit Mediafax.

Tânăra a fost evaluată de un medic legist, care a considerat că are nevoie de 12 - 14 zile de îngrijiri medicale.Conform certificatului medico-legal, Cătălina Doiciu a suferit un traumatism cranian, multiple lovituri şi contuzii ale feţei şi piramidei nazale.

Cătălina Doiciu a făut plângere penală împotriva poliţistului care a bătut-o, plângere analizată la acea vreme de Parchetul militar, întrucât poliţia nu fusese demilitarizată, arată APADOR-CH.

Etichete: CEDO, daune morale, poliţie, româncă, România

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE