România, pe locul I în Europa la Olimpiada Internațională de FizicăSucces de excepţie al elevilor români la Olimpiada Internaţională de Fizică: au obținut cinci medalii şi locul I în Europa, informează Ministerul Educației Naționale. 

Elevii romani au cucerit cinci medalii la Olimpiada Internationala de Fizica
Elevii români au cucerit cinci medalii la Olimpiada Internaţională de Fizică
Foto: monitorulcj.ro

Olimpicii români au obţinut încă un rezultat de prestigiu la Olimpiada Internaţională de Fizică: cinci medalii, dintre care două medalii de aur, două medalii de argint şi o medalie de bronz. Datorită acestui rezultat, România s-a clasat pe primul loc în Europa, respectiv pe locul 10 la nivel mondial, fiind printre puţinele echipe ai căror componenţi au fost medaliaţi in corpore.
Medaliile de aur au fost cucerite de Cristian Alexandru Frunză (clasa a XI-a), distins cu aur şi la ediţia precedentă, şi Ştefan Eniceicu (clasa a X-a). Medaliile de argint au fost obţinute de Denis Turcu (clasa a XII-a), laureat cu argint şi anul trecut, şi Tudor Creţu (clasa a X-a). Gabriel Găitan (clasa a XII-a) a intrat în posesia medaliei de bronz. Toţi elevii provin de la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti.


A 45-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Fizică s-a desfăşurat în Kazahstan (Astana), în perioada 13-21 iulie, reunind peste 190 de concurenţi din 48 de ţări. 
Delegaţia României, condusă de Adrian Dafinei, conferenţiar universitar doctor la Facultatea de Fizică a Universităţii Bucureşti şi însoţită de Sebastian Popescu, conferenţiar universitar doctor la Facultatea de Fizică a Universităţii „A.I. Cuza" din Iaşi, revine în ţară în această seară pe Aeroportul Internaţional „Henri Coandă" (ora 21:30, via Moscova).

Etichete: liceu, medalii

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE