România riscă să ajungă la Curtea Europeană de Justiţie din cauza managementului deşeurilorComisarul european pentru politică regională Corina Creţu a declarat, vineri, că Directoratul General pentru Mediu din cadrul Comisiei Europene pregăteşte chemarea României în faţa Curţii Europene de Justiţie în problema managementului deşeurilor.

Romania risca sa ajunga la Curtea Europeana de Justitie din cauza managementului deseurilor (Foto sursazilei.ro)
România riscă să ajungă la Curtea Europeană de Justiţie din cauza managementului deşeurilor (Foto sursazilei.ro)

"Există mari probleme în managementul deşeurilor. DG Environment (Directoratul General pentru Mediu) deja pregăteşte pentru a merge cu acest caz la Curtea Europeană de Justiţie pentru că, din păcate, 90% din deşeurile din România nu sunt colectate corespunzător. Avem 370 milioane de euro pentru acest domeniu, dar nu ştim unde, cum să investim, pentru că (...) nu avem această hartă a nevoilor în domeniul deşeurilor", a spus Comisarul european pentru politică regională Corina Creţu.

România a fost avertizată de Comisia Europeană încă din toamna anului trecut asupra problemelor privind managementul deşeurilor, având în vedere că există depozite ilegale de deşeuri ce pot afecta sănătatea oamenilor şi a mediului înconjurător, scrie Agepres.

Corina Creţu a efectuat vineri o deplasare în judeţul Bistriţa-Năsăud, alături de vicepremierul Vasile Dîncu, ocazie cu care a vizitat Policlinica Bistriţa şi Spitalul de Urgenţă Judeţean Bistriţa.


Etichete: corina cretu, Curtea Europeană de Justiţie, managementul deseurilor, România

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE