România riscă să piardă bani de la UE, din cauza tronsonului de autostradă demolatŢara noastră ar putea pierde banii europeni pentru autostrada dărâmată. Acum, Compania Naţională de Drumuri şi Autostrăzi din România (CNADNR) cere Comisiei Europene o nouă concesie după prelungirea termenului de finalizare: să aloce banii în bugetul de anul viitor.

Romania risca sa piarda bani de la UE, din cauza tronsonului de autostrada demolat
România riscă să piardă bani de la UE, din cauza tronsonului de autostradă demolat
Foto: gandul.info

CNADNR a plătit circa 650 de milioane de lei pentru cei 22 de kilometri din Autostrada A1, respectiv pentru lotul trei din tronsonul Orăştie-Sibiu. 85% din sumă a venit de la Uniunea Europeană cu o condiţie - pe autostradă să se circule în 2015 iar compania să facă recepţia şi să devină proprietar al întregului tronson. În caz contrar, statul român e bun de plată, informează TVR. CNADNR trebuie să caute acum soluţii să rămână cu bani în conturi.

Constructorul trebuie să refacă de la zero autostrada pe o lungime de 300 de metri, timp în care Compania de drumuri să găsească vinovaţii. O parte s-ar putea găsi chiar în curtea CNADNR. Construcţia a fost avizată de inginerii de la Direcţia Regională Braşov.

Vezi aici: IMAGINILE DEZASTRULUI de pe tronsonul Autostrăzii A1 închis de CNADNR. GALERIE FOTO

În vară, Comisia Europeană a avizat Masterplanul de Transport al României, document care decide viitoarele construcţii, inclusiv drumurile neterminate plătite cu fonduri ale Uniunii până în 2020. Acum Bruxelles-ul ar trebui să facă o excepţie.

Etichete: Autostrada A1, Autostrada Sibiu-Orastie, bani europeni, CNADNR

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE