România, avertizată de UE pentru "tunurile" primarului Liviu Negoiţă



liviu-foto
liviu-foto

Primăria sectorului 3 a municipiului Bucureşti nu a acordat candidaţilor un termen suficient pentru pregătirea ofertelor, anunţă NewsIn.Mai mult, Primăria sectorului 3 a modificat în cursul procedurii anumite elemente obligatorii din anunţul de participare, printre care criteriile de selecţie, fără a proceda la publicarea modificărilor în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene (JOUE), acestea fiind comunicate numai la nivel naţional. Concret, este vorba despre intervenţia Comisiei pentru a garanta transparenţa şi pentru a asigura un tratament egal al candidaţilor în cadrul unei proceduri de achiziţii publice pentru lucrări de modernizare a infrastructurii rutiere în Bucureşti.

De asemenea, Comisia estimează că Primăria nu a putut efectua o evaluare obiectivă a ofertelor. Acordul-cadru cu o durată de patru ani a fost atribuit unui candidat a cărui ofertă conţinea numeroase nereguli în ceea ce priveşte preţurile şi termenele propuse. În opinia Comisiei, explicaţiile suplimentare furnizate de ofertantul care a câştigat contractul nu au permis clarificarea neregulilor menţionate.

Din aceste motive, Comisia consideră că România a încălcat normele europene în materie de achiziţii publice. Solicitarea adresată României de către Comisie ia forma unui aviz motivat(infringement)– a doua fază în cadrul procedurii UE de constatare a încălcării legislaţiei europene. În cazul în care România nu ia măsurile necesare pentru a se conforma normelor UE aplicabile în materie de achiziţii publice în termen de două luni, Comisia va putea sesiza Curtea de Justiţie a Uniunii Europene.

Cel mai probabil este vorba despre un contract in valoare de 450.000.000 de lei pentru "Lucrari de sistematizare pe verticala/modernizare/ranforsare/reparatii curente/extindere apa/extindere canal pe raza sectorului 3, Bucuresti", atribuit la 22.01.2010. Contractul a fost câştigat de Asocierea SC AXELA CONSTRUCTII SRL - SC AB CONSTRUCT SRL - SC TEHNOLOGICA RADION SRL - SC PRO CONS XXI SRL si a presupus lucrari de drumuri, de constructii de canalizari de ape pluviale, lucrari pentru conducte de alimentare cu apa, lucrari de imbracare a drumurilor şi servicii de inginerie, potrivit e-achizitii.com

Etichete: negoiţă, Sectorul 3, UE

0/0 COMENTARII
vallym
30 ian 22:28
+0
VOTURI
-0

l-am votat, dar ce-i drept a cam frecat-o mandatul asta...ar trebui schimbat, avem nevoie de un pic de sange proaspat

MIRUNA
29 ian 20:21
+0
VOTURI
-0

NU SUNT BANI PTR PENSII SI SALARII DAR PTR CHELTUIELI ANAPODA SUNT .PDL-UL A INTELES OARE DE CE NU-I MAI VOR ROMANII LA PUTERE.DE CE SE FAC CHELTUIELI FARA SIMT .DE CE SE PLATESTE HOTELUL PTR PARLAMENTARI SA-SI PLATEASCA FIECARE CHIRIA CA ORICUM NU PRODUC NIMIC NUMAI FURA SI CHELTUIESC.

MARIA ELENA
29 ian 20:16
+0
VOTURI
-0

YAKE TAKE SI KADIR ,CEI 3 UDREA BASESCU SI BOC AR TREBUI DACA AU UN PIC DE RESPECT PTR ROMANII PE CARE IA-U JEFUIT SA-SI DE-A DEMISIA .

lorelei
29 ian 20:13
+0
VOTURI
-0

AM VAZUT DOSARELE DE CORUPTIE .TOATE CU. SUTE DE MILIOANE DE EURO .VERDICT INCHISOARE CU SUSPENARE.DACA ESTE PRINS UN AMARIT CU O GAINA CU FURTISAGURI DIN MAGAZIN MANCARE CEVA ESTE PEDEPSIT EXEMPLAR.RUSINE JUSTITIEI.PE MANA CUI SA MERGI CAND AI O PROBLEMA IN CINE POTI AVEA INCREDERE IN ROMANIA.

Ioan Ichim
26 ian 22:06
+0
VOTURI
-0

Cateva din furtisagurile "edilului gospodar":

-firma de casa cu care lucreaza este in marea majoritate a cazurilor "Tehnologica Radion"; preferata atat pentru reabilitari de blocuri, cat si pentru asfaltari, reparatii, reabilitari drumuri;

-dispenserele pentru pungile excrementelor animalelor de companie;

-bancutele si cosurile de gunoi montate din atat exces de zel la distante destul de mici;

-reabilitari imobile cu preturi fantasmagorice (ex: 20% din pretul achitat de un proprietar al unui apartament de 3 camere a fost stabilit la 2000 Euro, cost scazut dupa scandalul media).

Puscaria o platim tot din banii nostrii asa ca eu zic ca mai bine li s-ar nationaliza averile uriase care le-au facut pe spatele nostru si lasati sa traiasca cu salariul minim pe economie din care traim si noi...

Viviana
26 ian 16:34
+0
VOTURI
-0

Puscaria e pentru Boc, base, udrea, Anastase, negoita si inca 100-200 de sobolani portocalii.

Viviana
26 ian 15:36
+0
VOTURI
-0

Se strange latul. Incet, incet fiecare ajunge la locul potrivit (asa zicea Boc).

Ariela Minulescu
26 ian 15:47
+0
VOTURI
-0

Normal: Oprescu la puscarie pentru toate hotiile lui.

Andrei
26 ian 15:10
+0
VOTURI
-0

Toate ca toate, dar ce a furat? Ca o frecati pe langa subiect.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE