România se alătură Coaliţiei Globale anti-ISIS. Câţi militari vor participa la acţiuniRomânia va participa, în 2016, cu cel mult 50 de militari la Coaliţia Globală anti-ISIS, anunţă Ministerul Apărării Naţionale (MApN), după reuniunea de la Washington a miniştrilor apărării şi de externe din ţările contributoare lai coaliţie.

ISIS
ISIS
Foto: sursazilei.ro

"România va participa în anul 2016, la demersurile Coaliţiei Globale, cu un efectiv total de până la 50 de militari, destinat activităţilor de instruire şi consiliere a forţelor de securitate irakiene", potrivit MApN .

Ministrul Apărării Naţionale, Mihnea Motoc, a participat, miercuri şi joi, la Washington, D.C., la Reuniunea ţărilor contributoare la Coaliţia Globală anti-ISIS, la nivelul miniştrilor apărării şi de externe, condusă de Statele Unite ale Americii.

Statele Unite şi aliaţii lor din cadrul coaliţiei împotriva grupării Statul Islamic s-au angajat, miercuri, să zdrobească "tumora" jihadistă în Siria şi în Irak şi să combată "metastazele" atacurilor islamiste din lume.

Condusă de către Statele Unite, coaliţia a efectuat în doi ani aproximativ 14.000 de atacuri aeriene în Siria şi Irak.

Etichete: coalitia anti isis, ISIS, lupta anti-isis, MApN, romania isis

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE