România va face schimb de informații despre conturile financiare ale cetățenilor, cu alte stateRomânia va putea face schimb de informaţii legate de conturile financiare ale persoanelor fizice, din 2017. Un proiect de lege a fost aprobat de  Guvern în acest sens.

Romania va face schimb de informatii despre conturile financiare ale cetatenilor, cu alte state
România va face schimb de informații despre conturile financiare ale cetățenilor, cu alte state
Foto: www.mckessonhomecaretalk.com

Schimbul va cuprinde, printre altele, informaţii pentru identificarea persoanei (nume, adresă, cod identificare fiscală), informaţii referitoare la numărul contului, despre numele şi numărul de identificare (dacă există) al instituţiei financiare care face raportarea, informaţii despre soldul sau valoarea contului, iar în cazul unui cont de custode, informaţii referitoare la suma brută a dobânzii, dividentelor sau a altor venituri pentru activele existente în cont sau suma brută a încasărilor din vânzarea sau răscumpărarea activelor financiare, informează mediafax.ro.

Proiectul de lege ratifică Acordul Multianual al Autorităţilor Competente pentru Schimb Automat de Informaţii privind Conturi Financiare, semnat la Berlin, la 29 octombrie 2014.

Odată intrat în vigoare, Acordul va permite României să facă schimb de informaţii în scopul identificării persoanelor fizice sau firmelor care eludează fiscul, prin transferul banilor în conturi din străinătate.

România va face o listă a statelor cu care doreşte să realizeze automat acest schimb de informaţii, deoarece schimbul de informaţii se va desfăşura pe baze bilaterale între autorităţile competente. Astfel, schimbul automat de informaţii privind conturile financiare se va face pe măsură ce fiecare dintre statele care se vor regăsi pe lista României va fi parcurs procedurile de intrare în vigoare a Acordului multilateral.

Pentru România, schimbul de se informaţii se va face începând cu septembrie 2017.

Etichete: conturi, informatii cont

0/1 COMENTARII
Cris
06 Feb 15:20
+0
VOTURI
-0
Nu cred ca va dori nimeni o astfel de masura. Ce persoana fizica si-ar dori ca unul sau mai multe state sa aiba informatii despre cati bani are in cont? Ca sa ce? Ca sa creasca taxele sau ce?

Nimeni nu e dispus sa ofere astfel de informatii statului dintr-un motiv simplu - sunt informatii confidentiale, ca si convorbirile telefonice, cosul de cumparaturi si altele.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE