România va împrumuta 175 de milioane de euro pentru locuinţe ANL destinate tinerilorRomânia va împrumuta 175 de milioane euro de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (BDCE) pentru construcţia de locuinţe ANL. Proiectului are un cost de 250 de milioane de euro, iar finanţarea BDCE reprezintă 70% din sumă.

Romania va imprumuta 175 de milioane de euro pentru locuinte ANL destinate tinerilor
România va împrumuta 175 de milioane de euro pentru locuinţe ANL destinate tinerilor
Foto: pressalert.ro

Guvernul mai propune Parlamentului aprobarea Acordului-cadru de împrumut dintre România şi Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei pentru realizarea unui proiect de construire/renovare/modernizare a unui număr de aproximativ 6.990 de locuinţe destinate închirierii de către persoane şi familii tinere, ale căror venituri nu permit închirierea unei locuinţe de pe piaţa liberă.

"Costul total net estimat al Proiectului este de 250 de milioane euro, din care împrumutul de la BDCE va finanţa până la 70% din costurile totale eligibile ale Proiectului. Restul sumei va fi completată din bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, prin Agenţia Naţională pentru Locuinţe şi surse proprii ANL – 37,5 milioane euro, şi din bugetele locale – 37,5 milioane euro", se precizează într-un comunicat de presă al Guvernului.

Proiectul va fi implementat în perioada 2016-2020.

Beneficiarii proiectului vor fi persoanele/familiile tinere cu vârsta până în 35 de ani la data depunerii cererii pentru locuinţe şi vor fi selectaţi de comisiile sociale ale consiliilor locale din judeţe.

Împrumutul BDCE are o perioadă de rambursare de 20 de ani, cu o perioadă de graţie de maximum 5 ani, şi va fi acordat în condiţii avantajoase de piaţă pentru România.

Etichete: ANL, împrumut, locuinţe ANL

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE