Românii ar putea avea încă o zi liberăRomânii ar putea avea încă o zi liberă pe an. Data de 24 ianuarie ar putea fi declarată sărbătoare legală.

Inca o zi libera pentru romani: 24 IANUARIE a fost declarata ZI NATIONALA, NELUCRATOARE
Încă o zi liberă pentru români: 24 IANUARIE a fost declarată ZI NAŢIONALĂ, NELUCRĂTOARE
Foto: www.ziarulapulum.ro

Lista sarbatorilor legale ar putea fi completata anul acesta, intrucat deputatii au pe ordinea de zi un proiect de act normativ care stabileste ca 24 ianuarie va fi sarbatoare legala. Propunerea a primit deja mai multe avize favorabile de la comisiile parlamentare, un pas important spre aplicare fiind votul deputatilor, ce ar putea fi dat chiar astazi, scrie AvocatNet.ro.

Lista celor 12 zile nelucratoare, prevazute in prezent de Codul muncii, ar putea fi completata in acest an, intrucat pe ordinea de zi a deputatilor se afla un proiect de act normativ care stabileste ca 24 ianuarie va fi sarbatoare legala.

Initiativa este propusa spre adoptare, raportul final fiind intocmit de Comisia pentru munca, care a avizat favorabil reglementarea. Mai mult, Comisia a propus si un amendament, care stipuleaza urmatoarele: "Se declara ziua de 24 ianuarie – Ziua Unirii Principatelor Romane, ca zi de sarbatoare nationala".

Aceasta desi in forma adoptata de senatori in vara acestui an apare sintagma "sarbatoare legala", insa, conform motivatiei Comisiei, din formularea initiala nu reiese care este semnificatia speciala a zilei de 24 ianuarie.

Propunerea legislativa prevede, de asemenea, obligatia autoritatilor administratiei publice centrale si locale de a organiza manifestari cultural-artistice dedicate acestei zile.

Documentul a fost adoptat de Senat in sedinta din 2 iunie 2014 si a primit avize favorabile de la toate comisiile parlamentare sesizate, printre care Comisia pentru cultura si Comisia pentru munca, precum si de la Guvern si Consiliul Legislativ.

Totusi, pentru ca ziua de 24 ianuarie sa fie declarata libera, mai trebuie si votul Camerei Deputatilor, care este for decizional in acest caz.

Etichete: 24 ianuarie, zi liberă

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE